More

  FBI atacă o reţea botnet care infectează 12.000 de calculatoare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Biroul Federal de Investigaţii (F.B.I.) lucrează alături de o coaliţie de agenţii împotriva ciminalităţii cibernetice pentru a dezactiva o reţea botnet care a instalat programe malware pe mai mult de 12.000 de calculatoare din America şi Europa.

  Numită Beebone, reţeaua botnet acţionează ca un program „downloader”, instalând alte forme de programe malware pe calculator, fără ca utilizatorul să fi dat consimţământul sau măcar să fi ştiut despre instalarea programului.

  Potrivit Centrului european pentru criminalitate cibernetică al Europol, cifrele iniţiale indicau un număr de peste 12.000 de calculatoare care au fost infectate, dar numărul lor este mult mai mare.

  Statele Unite are cel mai mare număr de calculatoare infectate, urmată de Japonia, India şi Taiwan, a spus Wil van Gemert, director adjunct de operaţiuni al Europol.

  Odată ce botnet a instalat programul malware pe calculator, permite persoanelor neautorizate să fure date de logare şi parole, crează programe false de antivirus şi să activeze programe ransomware.

  Botnet sunt reţele private de calculatoare infectate cu programe malware şi sunt controlate în mod clandestin de infractori. Utilizatorii rareori îşi dau seama că au fost victimele unui criminal cibernetic. Termenul de „botnet” vine de la „reţea robot” de calculatoare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.