More

  Android, o „piatră de moară” pentru Google

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Încasările Google din anunţurile de pe Android nu au crescut de 14 luni, lucru ce ne determină să ne punem un semn de întrebare.

  Un argument pe care l-au auzit de multe ori cei de la businessinsider.com, este că creșterea pe telefoanele mobile cu Android a fost rea pentru afacerile Google, lucru ce i-a determinat să analizeze acest aspect.

  Conform acestei teorii, anunțurile de căutare Google nu sunt la fel de eficiente pe mobil, deoarece oamenilor nu le place să facă cumpărături pe telefoanele lor – și atunci când oamenii fac cumpărături pe telefoanele lor, folosesc mai degrabă o aplicație în locul Web-ului.

  Dar acest argument, că Google nu stă bine pe mobil, pare întotdeauna prea ciudat. Cum poate creşterea pe sistemul de operare pe mobil să fie rea pentru Google când acest sistem de operare pe Android este cel mai popular sistem mobil de operare din lume.

  Iată cum: Google nu face de fapt foarte mulţi bani de la Android.

  Spre deosebire de Microsoft, care faultează producătorii de PC-uri, atunci când pun Windows pe un laptop sau pe un desktop, Google nu pune producătorii de smartphone-uri să plătească pentru a instala Android pe telefoanele pe care le vând.

  Ideea a fost că oferind serviciul gratis pentru Android va aduce Web-ul mai aproape de mâinile mai multor oameni şi asta va duce la mai multe căutări Web pe mobil şi click-uri pe anunţurile de căutare Google.

  Dar, potrivit unui raport al unui grup de analişti Goldman Sachs, utilizatorii Android nu dau click pe foarte multe anunţuri Google.

  La începutul acestei săptămâni, analiştii Goldman au estimat că Google a făcut 11.8 milioane de dolari încăsări din căutările pe mobil din 2014. Goldman a estimat că 75% din aceste venituri, 8.9 miliarde de dolari, a venit din căutările web realizate folosind iPhone-uri şi iPad-uri.  Asta înseamnă că, cel mai mult, Google a generat 3 miliarde de dolari din căutările efectuate pe dispozitive Android în 2014.

  Trei miliarde de dolari este o sumă meschină în comparaţie cu afacerile globale Google, care au generat 66 miliarde de dolari în ultimele 12 luni.
  Mai mult decât atât, imaginaţi-vă că Facebook a generat mai mult de 2.65 de miliarde de dolari încasări din anunţurile mobile numai în al 4-lea trimestru al anului 2014.

  Asta ne face să ne întrebăm: Va deveni vreodată Andoid o afacere mare?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.