More

  Intel a cumpărat Altera pentru 16,7 miliarde de dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Această achiziţie face parte din planul Intel de dezvoltare a componentelor Cloud şi IoT.

  Altera face cip-uri programabile, sau cip-uri care pot fi configurate de către clienţi după ce aceştia la achiziţionază. Acest tip de cip-uri programabile sunt tot mai folosite în centrele de date pentru cloud computing – o zonă de dezvoltare unde oamenii stochează sau preiau date online.

  De asemenea, Intel se aşteaptă ca aceste cip-uri să fie utilizate în haine şi obiecte de zi cu zi, pătrunzând astfel şi pe o piaţă în continuă ascensiune, şi anume pe aşa numitul Internet of Things sau IoT.

  Intel se aşteaptă, în mod special, ca producătorii de autoturisme să înceapă să cumpere cip-urile programabile, cunoscute sub numele de FPGA. Beneficiul adus de cip-urile FPGA este că sunt mai ieftine, dar încă flexibile, deoarece acestea pot fi programate „de îndată ce maşina iese pe uşă” şi actualizate în timp real, potrivit declaraţiilor făcute de un executiv într-o conferinţă cu investitorii.

  CEO-ul Intel, Brian Krazanch, a declarat că se aşteaptă la o creştere în ceea ce priveşte produsele noi, cum ar fi maşinile inteligente, care să aducă 60% din valoarea creată de achiziţie. Reducerile de cheltuieli vor aduce 40% din valoarea tranzacţiei, a mai spus acesta.

  „Prin această achiziţie vom valorifica puterea Legii lui Moore de a face următoarea generaţie de soluţii nu doar mai bună, ci şi capabilă să facă mai mult”, a spus Krazanch. „Fie pentru a permite noi creşteri în noua reţea, centre de date cloud mai mari sau segmente IoT, clienţii noştri aşteaptă performanţe mai mari la preţuri mai mici.”

  Legea lui Moore este predicţia că numărul de tranzistori care încap într-un cip de siliciu se va dubla la fiecare doi ani, pe măsură ce tehnologia avansează. Teoria a fost în centrul strategiei de creştere Intel.

  Veniturile Altera pentru anul trecut au ajuns la 1,9 miliarde de dolari, generând fluxuri de numerar de 700 de milioane de dolari.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.