More

  Ai scăpat telefonul în apă? Iată cum îl poţi salva

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  S-a întâmplat din nou. Ai încercat să răspunzi când te suna cineva important, dar în acelaşi timp spălai vasele, iar telefonul tău a „plonjat” în chuivetă. De regulă, atunci când „telefonul intră la apă”, nu îţi rămâne decât să începi să strângi bani pentru unul nou.

  Ei bine, există o salvare şi pentru astfel de situaţii. Dacă urmezi paşii de mai jos corect, poţi micşora considerabil şansele ca smartphone-ul tău să nu mai meargă deloc.

  Pasul 1: Scoate repede bateria

  Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când recuperezi telefonul din apă, este să îi scoţi bateria. De cele mai multe ori, dacă nu scoţi bateria la timp, aceasta trimite prin circuite atât de multă putere încât se priduce un scurt-circut care te face să îţi iei adio de la cel mai bun prieten.

  Apoi, pe rând, scoate cardul SIM, micro SD-ul, căştile (dacă erau conectate), iar în cazul în care bateria nu este detaşabilă, treci la pasul următor…

  Pasul 2: Închide telefonul

  Fiecare secundă conteazp, aşa că nu încerca să mai faci nicio tranzacţie, nicio altă mişcare care a putea distruge definitiv telefonul.

  Pasul 3: Desfă telefonul în bucăţi

  Dacă nu crezi că te poţi descurca, treci la pasul 4.

  Dar dacă eşti o persoană căreia nu ii este teamă să facă asta şi ai mai desfăcut şi alte telefoane, atunci dă-i drumul la treabă. În ceea ce priveşte telefoanele iPhone, acestea vin cu bateriile încorporate şi este aproape imposibil să le poţi desface.

  Pasul 4: Foloseşte aer comprimat

  Dacă nu ai reuşit să desfaci telefonul, nu îţi rămâne decât să foloseşti aerul comprimat pentru a usca pe cât de mult posibil piesele ude.

  Dacă ai reuşit să desfaci telefonul, dă cu aer pe placa de bază, între ecrane şi în jurul bateriei. În cazul telefoanelor încarstrate, bagă aer pe fiecare gaură, pe la speaker, la microfon, la mufa de încărcare şi la difuzor.

  Cea mai mare atenţie trebuie să cadă asupra mufei de încărcare, pentru că se află cel mai aproape de baterie şi îţi permite cel mai mult să usuci în interior.

  Pasul 5: Dacă ai îndoieli, foloseşte urcătorul de păr

  Dacă nu ai un compresor de aer, un uscător de păr ar putea să facă la fel de bine treaba. Totuşi, ai grijă să nu arzi pisele din cauza aerul foarte fierbinte. De preferat, foloseşte doar aer rece.

  Pasul 6: Introdu telefonul în orez

  La final, vei ajunge la cel mai critic pas, cel care contează mai mult poate decât cel cu uscătorul de păr. Introdu telefonul în orez şi lasă-l acolo pentru 3-4 zile. Orezul acţionază ca un agent deshidatant (slab), care trage umezeala din aer, ceea ce înseamnă că va trage uşor şi umiditatea din telefon.

  După 3-4 zile, scoate telefonul din orez, asambează smartphone-ul la loc şi porneşte-l, iar dacă e iPhone, pur şi simplu porneşte-l. Nu te grăbi cu procesul şi lasă orezul să acţioneze, dacă nu cumva vrei să ai parte de surprize neplăcute.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.