More

  Şi-a băgat singur un microcip în mână – Vezi care este motivul!

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un adolescent, în vârstă de 15 ani, şi-a inserat un microcip în mână cu ajutorul căruia poate controla muzica din difuzoare, telefonul mobil şi poate descuia uşi.

  Byron Wake şi-a inserat „transponderul” cu ajutorul unui ac hipodermic, chiar în dormitorul său, fără să le spună niciun cuvânt părinţilor săi.

  Cipul este de mărimea unui bob de orez şi poate fi citit de dispozitivele cu Android. Acesta emite un semnal declanşând acţiuni pre-programate şi este învelit în sticlă bio, în condiţii similare cu cip-urile folosite pentru identificarea animalelor de companie.

  Citeşte şi: Inginerii lucrează la microcipuri care se comportă precum creierul uman

  Deşi, potrivit instrucţiunilor, acesta ar fi trebuit să fie asistat de un asistent sau un medic, tânărul a preferat să efectueze singur procedura.

  Byron a folosit dispozitivul pentru a debloca telefonul şi pentru a controla funcţia Bluetooth, astfel încât a reuşit să redea muzică în boxele sale.

  Adolescentul, care locuieşte în Martock, Somerset, a declarat că: „Nu este ca şi când aş fi pompat metal în mâna mea. Acum îl pot folosi pentru a utiliza boxele mele Bluetooth.”

  „Niciun prieten de-al meu nu a spus ceva de rău despre el. Ba chiar profesorul meu îl consideră inovativ”, a mai adăugat Byron.

  Citeşte şi: Prezervativul care se colorează dacă suferi de o boală venerică

  Cipul XNT este ideea lui Amal Graafstra, un pionier al „mişcării microcip”.

  Graafstra a fondat Dangerous Things, compania americană care furnizează microcipuri şi le-a adus în producţia de masă printr-o campanie crowdfunding.

  Se zvoneşte că sunt 10.000 de persoane în întrega lumea care folosesc deja tehnologia microcip în interiorul organismelor lor. Firma suedeză Epicenter le-a implantat şi angajaţilor săi microcipuri, permiţându-le să folosească un fotocopiator, să deschidă uşile securizate şi chiar să plătească pentru masa de prânz printr-o simplă scanare.

  Aşa cum era de aşteptat, adolescentul Byron îşi doreşte să lucreze în industria IT atunci când va termina şcoala, motiv pentru care consideră că este necesar să experimenteze anumite dispozitive chiar pe pielea lui.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.