More

  Siguranţa pe Internet: Cum îti protejezi copilul vara aceasta

  Şcoala a luat sfârşit, iar cei mici au foarte mult timp la dispoziţie pe care îşi doresc să îl petreacă, în mare parte, pe Internet.

  Petrecerile la piscină, taberele şi dormitul la prieteni îţi pot da bătăi de cap atunci când vine vorba de cel mic, dar toate aceste lucruri se petrec offline.

  Dar ce facem cu momentele în care cei mici navighează pe Internet şi nu avem habar cu cine sau ce anume fac? Ei bine, iată 5 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere dacă vrei ca cel mic să fie protejat în timpul vacanţei de vară, cel puţin atunci când vine vorba de perioada petrecută în mediul online.

  1. Discută cu el despre cum este bine să utilizeze Internetul

  Deşi poate ai impresia că nu este necesar să discuţi cu cel mic despre pericolele pe care le poate întâmpina pe Internet sau din cauza acestuia, ţine minte că este esenţial, dacă nu chiar vital să îi clarifici anumite aspecte. Spre exemplu, spune-i că nu ar trebui să spună nimănui numele lui real pe Internet, adresa la care locuieşte sau alte date din certificatul de naştere sau buletin.

  Atenţie! Au existat situaţii în care cei mici au fost păcăliţi de hoţi şi au dat informaţiile de pe cardurile părinţilor, iar aceşti au avut acces la conturile din bancă sau, mai rău, au fost răpiţi sau omorâţi în urma unei întâlniri stabilite pe Internet.

  2. Vezi de ce este în stare, de fapt, dispozitivul de pe care navighează pe Internet

  Toată lumea ştie că poţi face poze cu un smartphone sau poţi chiar să filmezi. Şi calculatoarele sau laptopurile pot face în orezent o mulţime de lucruri, dar mulţi părinţi rămân uimiţi atunci când află de fapt care este capacitatea dispozitivului de pe care copilul are acces la Internet.

  Spre exemplu, mulţi părinţi nu ştiu faptul că de pe o consolă de joc Xbox One poţi purta conversaţii de Skype. Acest lucru le poate aduce părinţilor surprize neplăcute, mai ales atunci când aceştia cred că cei mici se joacă, când de fapt ei se conversează cu necunoscuţi.

  Nu trebuie să le interziceţi celor mici să se joace pe console, dar este bine să vă asiguraţi că aceştia poartă conversaţii doar legate de joc, de preferat cu tineri de vârsta lor.

  3. Urmăreşte-ţi copilul online

  Câştigarea independenţei este o etapă extrem de dificilă prin care trebuie să treacă atât părinţii, cât şi copiii. Deşi ar putea părea absurd şi total nepotrivit, specialiştii recomandă ca cei mici să deţină conturi de Facebook sau Twitter, sau orice altfel de reţele sociale, pentru că acestea te ajută să îi ţii mai uşor sub observaţie atunci când nu sunt lângă tine.

  4. Află cu cine umblă copilul tău

  Nu trebuie să îi citeşti conversaţiile de pe reţelele de socializare, dar este bine din când în când să te interesezi cine este băiatul sau fata alături de care a ieşit în oraş sau cu care se conversează zilnic pe Internet.

  În cazul în care copilul tău se conversează cu o persoană străină pe contul de Facebook, poţi să te interesezi cine este persoana în cauză, cu ce se ocupă şi care sunt replicile pe care şi le schimbă.

  De asemenea, trebuie să fii puţin atent şi la modul în care vorbesc copiii între ei, chiar dacă sunt prieteni de o viaţă. În adolescenţă, unele relaţii se termină tocmai din cauza unei comunicări necorespunzătoare.

  5. Stabileşte-i anumite limite

  Totul este în regulă atât timp cât există moderaţie, mai ales atunci când vine vorba de Internet. Stabileşte-i copilului tău limite în ceea ce priveşte navigarea pe Internet, dar şi intervalul orar în care îi este permis să părăsească casa.

  Cheia pentru a-ţi ţine copilul în siguranţă este COMUNICAREA sau stricarea dispozitivelor (lucru pe care nu îl recomandăm). Esenţial este să le ghidăm copiilor paşii, nu să le închidem anumite porţi spre socializare.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here