More

  Sony obţine profit cu PlayStation, dar smartphone-urile îl trag în jos

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sony se află într-o situaţie destul de bună datorită consolei PlayStation 4, în ciuda hopurilor pe care a trebuit să le treacă.

  În acest trimestru, compania a vândut 3 milioane de console PS4, aducând numărul total la 25,3 milioane de unităţi. Livrările componentelor periferice şi software au crescut, sporind profitul cu 12,1% faţă de anul trecut.

  Citeşte şi: Consola PlayStation 4 primeşte tastatură şi mouse

  În ciuda vânzărilor modeste ale consolei PS3, divizia a atins 2,3 miliarde de dolari şi a avut un profit de aproximativ 160 milioane de dolari.

  Sony a declarat că PlayStation 4 are vânzări mai mari comparativ cu Xbox One, în Europa acestea fiind aproape de două ori mai mari. Iniţial, compania a preconizat vânzarea a 16 milioane de unităţi în anul 2015, dar acum modificat estimarea la 16,5 milioane de unităţi.

  De asemenea, divizia de imagistică a jucat un rol important. Sony Devices produce senzorii mai multor dispozitive smartphone high-end, inclusiv a unor modele Apple şi Samsung. Acea divizie a avut o creştere de 35,1%, iar compania a spus că investeşte 3,6 miliarde pentru sporirea producţiei de senzori.

  Citeşte şi: PS4 obţine echipamentul hardware de care avea nevoie

  Divizia care produce camere de foto şi video a înregistrat o creştere de 5% a vânzărilor cu un profit de 174 milioane de dolari, datorită camerelor Sony RX100IV şi Alpha A7 II.

  Din păcate, divizia de mobile a Sony continuă să fie o gaură neagră în profitul companiei. Vânzările au scăzut cu 16,3%, iar Sony dă vina pe greşeala strategică de „a nu avea în vedere diversitatea gamei pentru a spori profitabilitatea„.

  Cu alte cuvinte, Sony încearcă să se concentreze pe profitabilitatea smartphone-urilor high-end, cum este Xperia Z3, dar acest plan nu a funcţionat întocmai cum au plănuit.

  Citeşte şi: Samsung scade preţul pentru Galaxy S6

  O altă divizie care nu merge bine este Sony Pictures, care a avut o scădere de 11,9%, din cauza veniturilor mici din încasarea licenţelor.

  În ciuda acestor scăderi, Sony a înregistrat un profit net de 655 milioane de dolari, triplu faţă de anul trecut.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.