More

  Cum deblochezi smartphone-ul dacă uiţi parola

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Majoritatea utilizatorilor de smartphone folosesc coduri pentru a debloca dispozitivul şi pentru a avea acces la funcţiile sale. Alții preferă senzorul de amprentă sau modelele. Ideea este: ”Cum deblochezi smartphone-ul dacă uiți parola?”

  Fie că este vorba de un cod din cifre sau un model format prin conectarea mai multor puncte de pe ecran, parolele sunt foarte importante pentru toţi. Dar ce putem face dacă uităm parola?

  Nu este nicio panică. Există mai multe metode prin care poţi recăpăta accesul la propriul smartphone.

  Ni se mai întâmplă tuturor să uităm câte ceva, dar atunci când uiţi parola de la dispozitivul tău Android, este un pic mai complicat şi chiar foarte stresant. Poate s-a jucat nepotul tău pe telefon şi ţi-a setat o parolă pe care nici el nu o mai ţine minte, cu toate că a introdus-o de două ori.

  Cum deblochezi smartphone-ul dacă uiţi parola

  Resetează modelul de blocare folosind contul Google

  Dispozitivele care rulează versiunea Android 4.4 KitKat sau mai vechi vor putea reseta foarte simplu modelul. Android este echipat cu o măsură de securitate care permite utilizatorului să sară peste modelul de deblocare şi să reseteze dispozitivul prin accesarea contului Google.

  Modelul poate fi resetat urmând paşii:

  1. Dispozitivul trebuie să fie conectat la internet;
  2. Introdu un model sau cod gresit de mai multe ori;
  3. După mai multe încercări eşuate, va apărea opţiunea „Forgot pattern”;
  4. Introdu numele de utilizator şi parola contului Google.

  Smartphone-ul va fi astfel deblocat şi vei avea acces la dispozitivul tău, fără a pierde nicio informaţie.

  Restore dispozitivul la setările de fabrică

  Pentru cei care rulează o versiune Android mai nouă, măsurile care trebuie luate sunt un pic mai drastice. Ultima versiune Android nu permite sărirea peste codul de deblocare. Va trebui să faci o resetare la setările de fabrică.

  Cum deblochezi smartphone-ul dacă uiţi parola

  1. Depăşirea numărului de încercări

  Există utilizatori ale căror dispozitive se resetează automat şi revin la setările din fabrică, dacă introduci de 10 ori codul greşit. Cele mai noi flagship-uri de la HTC şi LG au această funcţie. Dacă introduci greşit de 10 ori modelul sau codul, toate datele tale vor fi şterse automat.

  2. Foloseşte Android Device Manager

  Android Device Manager este o unealta de securitate a Google care permite localizarea, blocarea şi ştergerea tuturor datelor de pe dispozitiv.

  Singurul dezavantaj este că trebuie setat înainte de a uita codul sau modelul. Ar cam trebui o planificare anticipată.

  Dacă ai fost inspirat şi l-ai setat înainte de a uita codul, trebuie să mergi pe website-ul Android Device Manager şi să localizezi dispozitivul. După aceea, vei primi opţiunea de „Ştergere”. Alege acea opţiune şi urmează toţi paşii până când ajungi în punctul în care reconfigurezi telefonul la stadiul în care era înainte să uiţi parola.

  3. Efectuează un „hard data reset”

  Dacă nu reuşeşti cu niciuna dintre variantele de mai sus, trebuie să faci un „hard data reset”. Asta va şterge complet memoria, dar până a ajunge acolo trebuie să apeşi o combinaţie de butoane şi să intri în modul de recuperare (recovery mode).

  Procesul diferă în funcţie de dispozitiv şi versiune, dar găseşti pe internet mai multe astfel de tutoriale.

  Dacă ai şi alte sugestii despre cum poţi folosi telefonul atunci când uiţi parola de acces, te invităm să le împărtăşeşti la secţiunea de comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.