Home Lifestyle Auto Samsung intră pe piaţa de maşini care se conduc singure

Samsung intră pe piaţa de maşini care se conduc singure

0

Samsung ar putea să intre în curând în afacerea cu maşini care se conduc singure, dar poate nu va face asta aşa cum te-ai fi aşteptat.

Gigantul de tehnologie sud-coreean tocmai a prezentat planurile pe care le are, de a crea o echipă care va dezvolta anumite părţi ale maşinilor pentru alte companii.

Această divizie nouă va fi separată de celelalte 3 unităţi de business ale Samsung şi se va concenta pe producţia de componente ce vor fi utilizate pe maşinile care se conduc singure.

Citeşte şi: Samsung Galaxy S7: O analiză pertinentă a controversatului design

Comunicatul dat presei de companiei anunţă că divizia se va concentra pe sistemele in-car, navigaţie prin satelit şi producţie de componente autonome pentru vehicule.

Aceasta este prima dată când Samsung recunoaşte public interesul pentru piaţa de maşini care se conduc singure. Desigur, tehnologia mobilă va juca un rol imens în modul în care vom trăi în viitor, iar Samsung vrea să se afle în fruntea acestei mişcări.

Compania a produs componente pentru unii producători de autoturisme de-a lungul anilor, de la display-uri, la procesoare, baterii şi altele, aşa că nu ar trebui să ne surprindă faptul că Samsung vrea să îşi încerce şansa în industria maşinilor inteligente.

Citeşte şi: Samsung Galaxy S7: Primele imagini cu designul flagship-ului

Aşa cum arată Engadged, intrarea Samsung în afacerea cu maşini care se conduc singure în acest mod ne permite să păşim şi noi cu mai multă grijă pe acest teren, decât dacă am încerca industria ca pe ceva absolut nou, cu care nu suntem deloc familiarizaţi.

Potrivit The Wall Street Journal, acest mare anunţ vine într-un moment în care afacerea cu smartphone-uri de la Samsung are de suferit. Chiar săptămâna trecută Samsung Electronics anunţa că va înlocui şeful diviziei mobile, J.K. Shin, cu D.J. Kon, un director cu o experienţă puternică în cercetare şi dezvoltare pe piaţa mobilă.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version