Home Lifestyle Auto Show-ul Auto de la Detroit 2016: 5 maşini de lux care merită...

Show-ul Auto de la Detroit 2016: 5 maşini de lux care merită atenţia noastră

0

Show-ul Auto de la Detroit 2016 ne-a pregătit o mulţime de surprize în ceea ce priveşte maşinile: avem parte de un Lincoln nou, un Lexus coupe high-end, un coupe sport neaşteptat de la Buick şi lucrurile nu se opresc aici.

Pentru astăzi, am trecut în revistă 5 maşini de lux care merită cu adevărat atenţia noastră.

Genesis G90 de la Hyundai

Este prima maşină lansată sub numele Genesis de la separarea mărcilor. G90 este un sedan de lux care vine în 2 variante: cea high-end ar trebui să fie capabilă să scoată 420 de cai putere, având 5.0 litri V8, în vreme ce versiunea low-end are un twin-turbo de 3,3 litri V6. Ambele variante vin cu tracţiune spate.

Pentru a completa aspectul de lux, Genesis a pus o suspensie multi-link adaptivă în interiorul G90, împreună cu o mulţime de alte facilităţi, precum scaune de putere şi speakere pe spate. Sedanul robust, full-size are o capotă lungă şi un scaun al şoferului care ajunge aproape la mijlocul maşinii, reamintindu-ne de Chrysler 300M sau chiar de cele mai mari maşini de la BMW.

Citeşte şi: iPhone-ul tău primeşte o nouă funcţie mult aşteptată

Genesis plănuieşte să lanseze 6 tipuri diferite de maşini până în 2020, iar 2 dintre acestea ar fi G80, un sedan mai mic, în vreme ce G70 va fi un sedan sport. Genesis spune că separarea ca brand a permis acestei linii de maşini să utilizeze tehnologii exclusive şi toate vor împărtăşi aceeaşi linie de design.

genesis-g90-0296

Lexus LC 500

Este un flagship coupe pregătit să se lupte cu BMW şi Mercedes. Bazat pe conceptul LF-LC care a avut debutul la NAIAS acum câţiva ani, LC 500 are sub capotă nici mai mult nici mai puţin de 467 de cai putere.

Citeşte şi: Nissan va lansa mai mult de 10 maşini care se conduc singure până în 2020

Totuşi, preţul nu a fost anunţat, dar având în vedere dimensiunea vehiculului, performanţa de ultimă oră a motorului şi pachetul provocator, cel mai probabil nu vorbim despre o maşină pe care să şi-o poată permite oricine.

Cu siguranţă, va trebui să ne aşteptăm la un preţ creat din 6 cifre, iar modelul va ajunge cel mai probabil la dealerii auto în decursul anului 2017.

Infiniti Q 60

Este o maşină sport coupe zveltă, de lux, cu 400 de cai putere. Lansarea modelului nu este neapărat o surpriză, pentru că a apărut prima dată ca şi concept în urmă cu un an de zile, iar în lunile ce au urmat au tot apărut informaţii legate de versiunile de producţie. CEO-ul Nissan Carlos Ghosn a precizat că Q60 este o aproximativ o traducere a conceptului, dar există şi lucruri noi înăuntru.

Citeşte şi: Testul misiunii vieţii tale: Tu pe cine ai lua în maşina ta?

Q60 vine cu toate performanţele de ultima oră ale unui motor twin-turbo şi există o diferenţă notabilă între versiunea Q50, care are doar 328 de cai (360 pe versiunea hibrid). Maşina care are aceleaşi linii de lux cu ale maşinilor precum Mercedes C-Class, are o transmisie de 7 viteze.

Cea mai mare supriză este că va exista întotdeauna o opţiune pentru mai mic. Aşadar Q60 are şi o versiune de 208 cai putere, cu un motor pe 4 cilindri. Aceeaşi variantă de motor va fi disponibilă pe noul Q50 din 2017, primind un boost în ceea ce priveşte performanţa.

Audi h-tron quattro

Este un concept de SUV de la Audi care funcţionează doar cu hidrogen. Compania spune că va rula 600 de km la o singură încărcare completă cu hidrogen.

Ajunge la 30 de km/h în mai puţin de 7 secunde şi poate fi reîncărcată în numai 4 minute. În interiorul maşinii, regăsim o tehnologie actuală, mai exact display-urile OLED.

Citeşte şi: Ford testează pe zăpadă maşinile care se conduc singure

Deşi h-tron quatro este un concept, Audi a creat un număr de concepte mult mai avansate în ultimii ani de zile, lucru ce sugerează că în curând ne-am putea bucura de un model comercial. Pe parcursul anului 2018, compania plănuieşte să includă un SUV în totalitate electric şi încă o serie de hibrizi.

Lincoln Continental

Ford Motor Company s-a străduit din răsputeri să revendice meritele care au dus la crearea mărcii de lux Lincolm, printre cele mai frumoase embleme ale secolului mijlociu. Este un brand cu o istorie ce datează de la fiul lui Henry Ford, Edsel Ford, care avea o filosofie de afaceri total diferită de cea a tatălui său.

Lincoln vrea să îţi ofere un sedan de lux care să te ungă la suflet. Cel mai probabil, există o strategie ce se pregăteşte pentru ca brandul să intre pe piaţa maşinilor care se conduc autonom.

Citeşte şi: 11 lucruri mai puţin cunoscute despre stângaci

Definiţia luxului variază de la brand la brand, dar în ceea ce priveşte clienţii Lincoln, nu am greşi dacă am spune că ultimele tehnologii în materie de stil de la CES nu reuşesc să ajungă nici măcar din urmă Lincoln.

Sub capota maşinii găsim un motor twin-turbo de 3 litri V6, care produce 400 de cai putere, iar flagship-ul sedan Lincoln va fi creat în Michigan şi va fi disponibil la vânzare începând cu această toamnă.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version