More

  Performanţele 5G vor fi demonstrate la Campionatului Mondial de Fotbal din 2018

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cel mai mare operator telecom din Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CIS) va coopera cu Ericsson pentru demonstrarea performanţelor 5G la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018.

  Memorandumul de Înțelegere (MOU) semnat între cele două companii va acoperi desfășurarea de studii legate de spectrele rețelelor de ultimă generație, cât și construcția unui nou sistem de test pentru 5G (va fi lansat în 2016).

  Companiile se vor concentra inițial pe dezvoltarea cerințelor și modurilor de utilizare, cât și pe evaluarea performanțelor și aplicabilitatea unor componente tehnologice cheie ale 5G. Proiectul va deschide un dialog și cu autoritățile guvernamentale legat de lungimile de bandă disponibile pentru 5G și cerințele pentru următoarea generație de sisteme.

  Parteneriatul va implica și implementarea unor tehnologii legate de 5G în rețeaua MTS, precum Ericsson Lean Carrier și utilizarea unui spectru fără licență, cât și alte tehnologii ce folosesc concepte de design pe care Ericsson le-a dezvoltat pentru 5G.

  „Chiar dacă cerințele pentru noile standarde de comunicare sunt în stadiu de dezvoltare, este important pentru compania noastră să fie implicată în acest proces – ceea ce a și dus la semnarea acordului cu Ericsson”, a  menționat Andrey Ushatskiy, Vice President, Technology and IT, Chief Technology and Information Officer, MTS.

  „Anul viitor vom începe să testăm soluțiile dezvoltate de furnizorii noștri printr-o serie de proiecte pilot în rețeaua MTS, astfel încât ambele părți să beneficieze de o înțelegere completă a performanței soluțiilor din rețeaua noastră 5G. Lucrând proactiv în cadrul procesul de standardizare 5G, vom fi pregătiți să construim primele etape ale rețelei care ne va schimba semnificativ viețile și rolul lucrurilor din jurul nostru și care va deschide noi orizonturi în toate domeniile – case, școli, medicină, știință, transport, divertisment și multe altele.”

  „Ericsson conduce dezvoltarea tehnologiei 5G împreună cu partenerii și operatorii noștri, pentru a oferi viteze de transfer de date mai mari, latență scăzută și fiabilitate din ce în ce mai mare la conectare. Proiectul reprezintă un punct de referință și implică Rusia în dezvoltarea celor mai inovatoare tehnologii. Până în 2018, plănuim să desfășurăm cercetări, să testăm și să implementăm  tehnologii cheie ce vor îmbunătăți performanța și acoperirea rețelei MTS. 5G va revoluționa experiența utilizatorului în ceea ce privește tehnologiile mobile pe durata Campionatului Mondial de Fotbal din 2018.”

  Memorandumul de Înțelegere (MOU) implică cooperarea celor două companii în următoarele zone:

  » Dialog împreună cu autoritățile cu privire la utilizarea spectrului pentru 5G

  » În 2016, implementarea proiectului pilot în LTE-U (LTE-Unlicensed) / LAA (Licensed-Assisted Access) ce implică utilizarea interfeței radio LTE în bandă nelicențiată 5GHz împreună cu puncte fixe de acces Wi-Fi. Soluția oferă acoperire și capacitate mai bună, și combină rețelele Wi-Fi deja existente cu resursele rețelei mobile.

  » Testarea tehnologiei Ericsson Lean Carrier. Soluția folosește arhitectura 5G pentru optimizarea traficului dintre celule, eliminarea interferențelor, simplificarea administrării rețelei și creșterea vitezei de transfer de date.

  » Demonstrarea noilor tehnologii radio pentru IoT: EC-GSM (acoperire extinsă pentru GSM), LTE-M (pentru comunicațiile Machine-type), NB-IoT (Narrowband IoT). Tehnologiile vor îmbunătăți rețelele GSM și LTE deja existente pentru a oferi o acoperire mult mai mare în spații interioare, o durată de viață a bateriei mai mare și ajutor pentru dispozitivele folosite în diverse aplicații IoT.

  » În 2017, lansarea soluțiilor pilot pentru 5G folosind transmisii de date de viteză mare în banda de 15 GHz.

  » Construirea zonei de test pentru demonstrarea soluțiilor tehnologiei 5G pe durata Campionatului Mondial de Fotbal 2018 în Rusia.

  Ericsson la Mobile World Congress 2016

  Pe durata târgului Mobile World Congress 2016 din Barcelona, Ericsson va prezenta ultimele tendințe din industria IT&C și va găzdui la standul său cele mai noi inovații tehnologice și discuții inspiraționale ce vor permite noi oportunități de afaceri.

  Ne aflăm în era transformării digitale, tot mai aproape de  Societatea Permanent Conectată – o societate în care mobilitatea, broadband-ul și cloud-ul vor ajuta fiecare individ și fiecare industrie să-și atingă adevăratul potențial. Există o multitudine de oportunități, iar companiile se transformă conform rolului pe care acestea au ales să-l joace în lanțul valoric și ecosistemele Societății Permanent Conectate.

  Standul 2N60 alEricson va fi în Hala 2, pentru a putea învăța mai multe despre 5G, Internetul Tuturor Lucrurilor și cloud, dar și pentru a discuta impactul pe care transformarea digitală îl are asupra oamenilor, afacerilor și societății.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.