More

  Cum influenţează subconştientul tău bebeluşul în timpul sarcinii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Legătura dintre gânduri şi forma fizică este una incredibilă. Când ai gânduri negative, ai tendinţa să te simţi ingrozitor din punct de vedere psihic.

  Când eşti fericit, ai tendinţa să te simţi mai bine. Acelaşi lucru este valabil şi pentru femei, nu este un lucru întâlnit doar în cazul bărbaţilor.

  Un nou studiu indică faptul că, la scurt timp după concepţie, modul în care gândeşti începe să influenţeze embrionul din punct de vedere psihologic. Cât timp fătul se dezvoltă, subconştientul lui depozitează informaţii din mediul înconjurător.

  Până în luna a 6-a, fătul poate audă vocea mamei, să înţeleagă dacă aceasta este fericită, nervoasă sau supărată. Când părinţii se ceartă, bebeluşul simte acea emoţie. Aşadar, imaginaţi-vă cât de afectat poate fi un copil care se dezvoltă într-un mediu tensionat, chiar dinainte să vină pe lume.

  Desigur, acest lucru poate avea un impact profund asupra dezvoltării sale. „Din punct de vedere biologic, este imposibil ca o genă să se desfăşoare independent de mediul înconjurător: genele sunt concepute să fi direcţionate de semnale de la sursele imediat apropiate”, spune Daniel Goleman, în Social Inteligence.

  „De aceea, la schimb, sunt profund influenţate de modul în care noi interacţionăm din punct de vedere social”, completează aceasta.

  Această legătură dintre gândurile negative şi răspunsurile negative este mai limpede decât apa. Dacă adopţi o atitudine pozitivă pe timpul sarcinii, vei elibera acei hormoni buni, precum oxitocina şi astfel vei avea un efect pozitiv asupra bebeluşului tău.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.