More

  Primul transplant de uter din America a fost realizat cu succes

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Medicii din Cleaveland au realizat primul transplant de uter de succes din Statele Unite ale Americii.

  De îndată ce tânăra de 26 de ani care a primit uterul va da naştere la 1 sau 2 copii, acesta va fi scos, astfel încât pacienta să mai fie nevoită să ia medicamente care să prevină corpul de la respingerea organului străin.

  Riscul pe care şi-l asumă tânăra pacientă, care este în prezent în stare stabilă, dar este expusă unor complicaţii, este destul de mare, mai ales dacă este să luăm în calcul rezultatele procedurilor de acest tip care au avut loc în trecut.

  Pentru a rămâne însărcinată, tânăra va avea o intervenţie de fertilizarea in vitro, folosind propriile ovule recoltate înainte de transplant, care au fost fertilizate cu sperma soţului şi apoi îngheţate, informează The New York Times.

  Totuşi, pacienta va fi nevoită să aştepte un an de zile până să se întâmple asta, pentru a se vindeca în urma transplantului de uter. Date fiind alte cazuri de naştere de acest tip, cel mai probabil tânăra va aduce pe lume un copil printr-o operaţie de cezariană, pentru a preveni orice fel de risc atât pentru mamă, cât şi pentru copil.

  Organul a venit de la un donator care a decedat, iar intervenţia prezintă numeroase riscuri. O procedură de acest tip a fost realizată anterior în Turcia, pacienta având 6 cicluri menstruale în urma intervenţiei. Totuşi, doctorii nu au numit operaţia un succes până când pacienta nu avea să aducă pe lume un copil. Din păcate, sarcina a fost dusă doar până la 8 săptămâni.

  Clinica din Cleveland anunţă că pacienta este în stare stabilă de joi după amiază, dar, în afară de asta, alte detalii vor fi oferite în timpul unei conferinţe de presă ce va avea loc săptămâna viitoare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.