Deşi bateriile solare de la Tesla nu au ajuns încă în România, în ţările civilizate sunt din ce în ce mai căutate. Până acum, bateria Powerwall, capabilă să alimenteze o casă întreagă, era disponibilă în două variante, de 7kWh, respectiv 10kWh, care avea un preţ de 3.500 de dolari.

În ciuda popularităţii tot mai sporite pe care acest produs o cunoaşte, compania Tesla s-a văzut nevoită să întrerupă producţia versiunii Powerwall cu capacitate de 10kWh deoarece cererea pentru acest produs nu a fost una mare. În acest fel, compania se va concentra pe varianta de 7kWh, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei Tesla.

Un motiv pentru care modelul Powerwall de 10kWh nu a avut succes ar fi şi perioada de funcţionare de 500 de cicluri, comparativ cu garanţia de 10 ani pe care o oferă varianta Powerwall de 7kWh, la un preţ de numai 3.000 de dolari.

Pe site-ul Tesla este specificat că fiecare baterie Powerwall are o capacitate de stocare a energiei de 6,4 kWh, suficientă pentru alimentarea majorităţii locuinţelor pe toată perioada serii, dacă acestea folosesc energia stocată cu ajutorul panourilor solare pe parcursul zilei.

Există opţiunea de instalare a mai multor baterii, pentru locuinţe care solicită un consum mai mare. Modelul Powerwall de 10 kWh a fost prezentat ca fiind o soluţie de rezervă, numai pentru situaţii în care sistemul principal nu este disponibil.

Cu toate acestea, există şi varianta ca Tesla să pregătească terenul pentru noi modele Powerwall, care ar putea fi lansate în vara acestui an. Dacă aceste informaţii sunt şi corecte, vom vedea modele de Powerwall îmbunătăţite, cu performanţe mai mari şi durabilitate sportiă.