Facebook ar putea lansa o nouă aplicaţie de cameră de sine stătătoare

Mădălina Gănescu
- 26.04.2016, 10:33 în Aplicaţii
0

SHARES

Un raport recent indică faptul că, Facebook s-ar putea aventura şi mai mult în fotografie şi video cu o aplicaţie de sine stătătoare.

Reţeaua socială dezvoltă în prezent o aplicaţie de cameră, potrivit Wall Street Journal, iar asta nu trebuie să fie confundată cu Instagram. Un prototip se pare că le permite utilizatorilor să intre direct în cameră, apoi să distribuie captura pe Facebook.

O altă funcţie despre care se zvoneşte se pare că va permite utilizatorilor să înregistreze video cu aplicaţia într-o transmisiune live. Observăm deja funcţia LIVE pe Facebook care nu mai este disponibilă doar vedetelor, ci şi utilizatorilor de rând, ceea ce ne determină să credem că procesul la care lucrează Facebook ar putea fi adoptat destul de repede de utilizatori.

De fapt, s-ar putea să asistăm la o invazie de transmisiuni live, ceea ce ar putea fi enervant pentru prieteni şi familie, dar o veste bună pentru Mark Zuckerberg and Co.

„Oamenii continuă să distribuie o mulţime de informaţii pe Facebook, iar nivelul de distribuire nu a rămas numai puternic, ci similar cu anii anteriori”, a precizat un reprezentant Facebook pentru publicaţia de tehnologie Tech Radar. Cât despre aplicaţia de cameră, Facebook nu comentează pentru moment asupra zvonurilor şi speculaţiilor.

Ultimele date adunate de GlobalWebIndex indică faptul că oamenii distribuie din ce în ce mai puţin fotografii şi video-uri cu ei care trebui încărcate. Potrivit cifrelor GlobalWebIndex citate de Wall Street Journal, 37% dintre utilizatorii Facebook intervievaţi spun că au încărcat sau distribuit propriile fotografii în primul trimestru al anului 2016, comparativ cu 46% în anul anterior.

Specialiştii spun că, o nouă aplicaţie are rolul de a încuraja utilizatorii să producă în continuare conţinut foto/video, decât să stea pur şi simplu să dea like la cele existente. În plus, aceasta ar putea inspira utilizatorii să fie creativi cu ajutorul filtrelor, schimburilor de feţe şi altor forme non-tradiţionale de expresie creativă.

Aplicaţia ar putea să nu ajungă niciodată pe telefoanele utilizatorilor, se arată în raport, dar se pare că Facebook lucrează din greu pentru a determina utilizatorii să fie creativi şi să distribuie mai mult din nou. Rămâne de văzut care vor fi rezultatele în cele din urmă.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!