More

  Apple anunţă prima scădere a vânzărilor de iPhone din istorie prin rezultatele financiare pentru T1 2016

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple a emis marţi seară un comunicat de presă prin care a anunţat rezultatele fiscale pe primul trimestru al anului 2016.

  Aşa cum au precizat o serie de analişti în ultima perioadă, Apple întâmpină prima scădere anuală a cifrei de afaceri din anul 2003, cauza principală fiind scăderea vânzării de iPhone.

  Conform rezultatelor pe T1 2016, veniturile trimestriale ale companiei au scăzut de la 58 miliarde de dolari la numai 50.55, o scădere de 7.4 miliarde de dolari faţă de cifra de afaceri înregistrată în acelaşi trimestru al anului 2015.

  Este prima scădere a cifrei de afaceri înregistrată de Apple în ultimii 13 ani. Ea se încadrează totuși în ghidajul trimestrial anunțat de Apple în urmă cu 3 luni (50-53 miliarde de dolari). Din cele 50,6 miliarde de dolari încasate de Apple, 67% provin din afara SUA.

  „Echipa noastră s-a descurcat extraordinar de bine în fața puternicelor probleme macroeconomice. Suntem foarte mulțumiți de creșterea continuă a serviciilor, mulțumită forței incredibile a ecosistemului Apple și a bazei noastre crescânde de peste un miliard de dispozitive active”, a declarat Tim Cook, CEO Apple.

  Profitul companiei pe trimestrul ianuarie-martie a fost de 10,5 miliarde de dolari sau 1,90 de dolari pe acțiune, fiind mai mic decât profitul de 13.6 miliarde de dolari sau 2,33 de doalri pe acțiune din același trimestru de anul trecut. Scăderea profitului se datorează și reducerii marjei brute, care, în perioada menționată anterior, a fost de 39,4 procente, fiind mai mică decât cele 40,8 procente înregistrate în același trimestru al anului trecut.

  Tot în comunicatul de presă trimis de compania americană mai aflăm că circuitul financiar generat din operațiuni, în trimestrul încheiat la 31 martie, a fost de 11,6 miliarde de dolari, precum și că gigantul a returnat 10 miliarde de dolari către investitori sub formă de răscumpărări de acțiuni și dividende.

  Apple a răscumpărat până acum acțiuni în valoare de 117 miliarde de dolari și a rambursat 163 de miliarde de dolari acționarilor.

  Apple se așteaptă ca în trimestrul fiscal curent (perioada aprilie-iunie) să aibă încasări cuprinse între 41 de miliarde de dolari și 43 miliarde de dolari, o marjă brută cuprinsă între 37,5 și 38 de procente, costuri de operațiuni cuprinse între 6 miliarde de dolari și 6,1 miliarde de dolari și alte cheltuieli sau încasări de 300 milioane de dolari. Astfel, nu este exclus ca scăderea încasărilor, a profitului și a vânzărilor de dispozitive să continue și în trimestrul 2 al anului fiscal 2016.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.