More

  Google a pus la cale un plan de oprire treptată și silențioasă a conţinutului Flash

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google va bloca conținutul Flash până la sfârșitul anului, astfel încât doar 10 site-uri vor mai putea rula automat conținut bazat pe tehnologia Flash în browser-ul Google Chrome.

  Plugin-ul Flash al celor de la Adobe trebuie abandonat din cauza securității precare și a consumului mare de energie pe care-l presupune. Google a pus la cale un plan de oprire treptată și silențioasă a Flash-ului. Google nu va dezactiva complet plugin-ul Flash, dar acesta nu va mai rula automat în Google Chrome.

  Dacă site-urile oferă conținut atât în format Flash, cât și HTML5, browser-ul va alege automat a doua variantă. Dacă conținutul este disponibil doar în format Flash, acesta va fi blocat în mod implicit, dar va putea fi rulat la comanda expresă a utilizatorului, informează Profit.ro.

  Abordarea aleasă de Google pare a fi cel mai bun compromis. Pe de o parte, dacă există suportul HTML5, Google Chrome se comportă ca și cum nu ar include plugin-ul Flash. Pe de altă parte, dacă Flash-ul este singura opțiune, utilizatorul are, totuși, la dispoziție plugin-ul necesar.

  Flash-ul va fi blocat în mod implicit pentru toate site-urile web, cu excepția celor mai mari 10 site-uri care-l folosesc. Printre acestea se numără YouTube, Facebook, Yahoo!, Twitch și Amazon. Doar pe aceste site-uri conținutul Flash va mai rula în mod automat în Google Chrome.

  Dezvoltatorii sunt încurajați să înlocuiască Flash-ul cu HTML5. Cei mai nouă versiune a limbajului de programare permite rularea nativă a conținutului multimedia. YouTube, de exemplu, folosește deja HTML5 pentru player-ul său video.

  Trecerea la HTML5 este motivată și de faptul că smartphone-urile și tabletele nu suportă Flash. Apple a fost compania care a dat startul blocării conținutului Flash, neincluzând suport pentru această tehnologie în primul iPhone lansat în 2007. Apple a fost urmată apoi de toți producătorii de smartphone-uri și tablete.

  Modificarea anunțată de Google se va produce până la sfârșitul anului, dar utilizatorii o pot activa încă de pe acum. La Settings > Privacy > Content settings > Plugins se activează opțiunea ”Let me choose when to run plugin content”.

  Din momentul activării acestei opțiuni, cu excepția site-urilor amintite, conținutul Flash nu va mai rula în mod automat. Utilizatorul va trebui să dea click pe player-ul video sau banner-ul care folosește Flash pentru ca acesta să devină vizibil.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.