More

  Samsung şi LG iau măsuri de siguranţă în urma Brexit

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În urma rezultatelor referendumului Brexit în care Regatul Unit al Marii Britanii a votat ieşirea din Uniunea Europeană, o scădere pe piaţa consumatorilor de electronice este iminentă. Atât Samsung, cât şi LG, au vorbit deja despre „incertitudinea crescută” care afectează consumul de electronice în regiune şi influenţează negativ exporturile sud-coreene.

  Nesiguranţa instaurată de decizia Brexit atrage după ea mari probleme în industria consumului de electronice atât în Regatul Unit al Marii Britanii cât şi în Europa. Nu există niciun precedent care să indice ce este de făcut de acum înainte, din păcate atât pentru companii, cât şi pentru consumatori. Aşadar, nesiguranţa este duşmanul în această ecuaţie.

  Când o populaţie întâmpină incertitudine în ceea ce priveşte locurile de muncă, graniţele, înţelegerile, imigraţia şi nu numai, primul lucru pe care îl fac oamenii este să se pregătească pentru ce este mai rău. Acest lucru înseamnă în primul rând bani mai puţini cheltuiţi pe lucruri care nu sunt esenţiale. Asta include consumul de electronice precum smartphone-uri şi tablete, dar nu doar consumatorii îşi iau măsuri de precauţie.

  Un reprezentant LG care a preferat să îşi păstreze anonimatul a declarat pentru The Korea Times„există posibilitatea ca mai mulţi consumatori europeni să strângă cureaua când vine vorba de investirea în anumite produse de consum”. „Cea mai mare grijă este aceea că Brexit ar putea aprofunda neîncrederea consumatorilor şi companiilor”.

  De asemenea, Samsung a vorbit cu unul dintre analiştii de la Moody’s Investors Service, declarând că „a crescut nesiguranţa în timpul negocierilor cu privire la noi înţelegeri între Regatul Unit al Marii Britanii şi Uniunea Europeană”. Sursa Samsung a cărei identitate nu o cunoaştem a mai precizat că dacă euro va scădea, acest lucru va afecta afacerile Samsung pe piaţa din Europa.

  Pentru moment, se pare că atât Samsung, cât şi LG, par să ezite în a investi masiv atât în Uniunea Europeană, cât şi în Regatul Unit al Marii Britanii, asta până când se vor clarifica lucrurile. Între timp, consumatorii vor investi cel mai probabil mult mai puţin în electronice.

  Foto: Android Authority

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.