More

  Libertatea pe Internet este în pericol! Apără şi tu neutralitatea internetului

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cum ţi s-ar părea să locuieşti într-o ţară în care să ai acces la Internet, dar să nu poţi accesa cu uşurinţă orice site, oriunde, oricând, oricum, pentru că furnizorul tău de servicii Internet ar deveni un portar între tine și serviciile și aplicațiile tale online?

  Nu te-ar deranja să ştii că website-uri noi și alte inovații online nu ar fi la fel de rapide și la fel de accesibile ca cele ale jucătorilor mari deja existenți pe piață? S-ar putea ca noii veniți nici măcar să nu supraviețuiască suficient de mult pentru a deveni populari!

  Trebuie să luptăm pentru NEUTRALITATEA INTERNETULUI, altminteri  Internetul ar fi mai lent! Studiile arată că dacă furnizorii de servicii de Internet ar avea voie să vândă avantaje competitive doar unor website-uri, ar avea un stimulent pentru a face restul Internetului mai lent pentru toți ceilalți. Chiar când pare că primești ceva ieftin, în realitate ai mai puține opțiuni și o limită de trafic mai mică pentru folosirea întregului Internetului.

  Limitele de trafic pentru date afectează în mod negativ consumatorii şi inovaţia, iar „zero rating” afectează în mod negativ consumatorii.

  Ce trebuie reparat pentru a salva Internetul:

  » Serviciile Specializate
  » Managementul Traficului
  » Zero Rating

  Ce sunt serviciile specializate?

  Un serviciu specializat este orice serviciu care este furnizat prin intermediul unei conexiuni de acces la Internet și căreia i-au fost date anumite proprietăți speciale de către furnizorul de servicii Internet. Conform Regulamentului, orice astfel de optimizare trebuie să fie necesară în mod obiectiv pentru funcționarea serviciului accesat, nu doar o mărire a priorității accesului la respectivul serviciu. Furnizorul de acces trebuie, de asemenea, să se asigure că rețeaua sa are capacitatea necesară astfel încât calitatea serviciilor de acces la Internet nu este subminată de către existența serviciului specializat. Această necesitate ar trebui să fie verificată de autoritățile naționale de reglementare în telecomunicații. Pe scurt, un “serviciu specializat” nu poate fi o “bandă rapidă” în mod discreționar.

  Servicii specializate adevărate nu ar trebui să aibă nimic de a face cu Internetul. Acestea sunt servicii care poate că folosesc aceeași tehnologie și, uneori, chiar aceeași infrastructură fizică, dar nu fac parte din Internetul global pentru că au nevoie de un nivel de calitate care nu poate fi obținut pe Internet. Află mai multe despre serviciile specializate.

  Ce este managementul traficului?

  Managementul traficului permite furnizorilor de servicii Internet să administreze traficul de date în rețelele proprii. Pentru a face asta, furnizorii pot prioritiza anumite tipuri de comunicații și încetini altele. Conform Regulamentului, acestă practică este permisă dacă este rezonabilă, transparentă, non-discriminatoare și proporțională. Managementul traficului trebuie să fie temporar și, din acest motiv, nu este o parte standard a configurației rețelei. De asemenea, ca o regulă generală, managementul traficului va trata toate aplicațiile în mod egal și poate diferenția între diverse categorii de trafic doar în circumstanțe extrem de limitate. Află mai multe despre managementul traficului.

  De ce este zero rating o problemă?

  Cu această practică, furnizorul tău de servicii Internet poate exercita un control asupra ce servicii folosești sau vei folosi. Orice competitor al unei aplicații sau serviciu cu zero rating (în principal startup-uri și IMM-uri) au un mare dezavantaj pentru că trebuie să plătești suplimentar pentru a putea să folosești aplicația sau serviciul.

  Zero rating este motivul principal pentru limitele de trafic scăzute. Furnizorii de servicii Internet vor să folosești serviciile lor online sau pe cele ale partenerilor lor. Dacă furnizorii au voie să își scutească aceste servicii de la a afecta limitele de trafic, atunci vor avea o motivație să mențină aceste limite la valorile curente (și mici) astfel încât avantajul lor competitiv să rămână puternic. Fără zero rating aceste companii ar putea oferi limite de trafic mai mari, iar tu ai putea decide cum să folosești traficul disponibil. Există cazuri bine documentate în Olanda și în Slovenia unde, grație legislației solide pentru neutralitatea Internetului care interzice zero rating, operatorii de telefonie mobilă au dublat limitele de trafic ale utilizatorilor. Află mai multe despre zero rating.

  Care sunt beneficiile la care ne putem aștepta de pe urma noului regulament privitor la neutralitatea Internetului?

  Regulamentul privind neutralitatea Internetului aduce multe beneficii. Din punctul de vedere al transparenței, unul dintre ele este cerința ca furnizorii de servicii Internet să spună în contractele pe care le încheie cu clienții care este lățimea de bandă minimă, medie și maximă a conexiunii furnizate, în locul maximului teoretic. Comitetul autorităților de reglementare a comunicațiilor electronice din Europa (BEREC) va trebui să clarifice cum sunt calculate aceste valori și ce ar trebui să se întâmple dacă o conexiune este folosită în comun de mai mult de un utilizator.

  La ce fel de transparență ne putem aștepta cu noile reguli?

  Regulamentul cere ca furnizorii de servicii Internet să furnizeze detalii despre măsurile de management al traficului care afectează accesul la Internet al utilizatorului. Autoritățile de reglementare stabilesc chiar acum ce înseamnă asta în practică.

  Cum poţi ajuta

  » SEMNEAZĂ PETIŢIA în spatele căreia se află 12 ONG-uri Europene care se ocupă cu protecția libertăților civile pe Internet.

  » Dă sfoară-n-țară! Spune prietenilor despre această campanie, despre neutralitatea Internetului și despre de ce este important să treci la acțiune acum. Doar când mulți iau atitudine vom putea să ne protejăm drepturile și libertățile online.

  » Alătură-te SaveTheInternet.eu! Completează chestionarul de AICI!

  » Raportează încălcări ale neutralității Internetului la Respect My Net

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here