More

  REVIEW: Acer Predator 17 oferă o experiență de joc plină de realism

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am fost prezent la evenimentul de lansare al gamei de laptopuri şi desktopuri de gaming de la Acer, dar nu am fost cu adevărat impresionat până când nu am şi testat Acer Predator 17.

  Când vorbim despre laptopuri de gaming, vorbim despre un segment destul de nişat, iar dacă vorbeşti cu gamerii hardcore, toţi îţi vor spune că nimic nu se compară cu un sistem desktop de gaming, deoarece micşorarea componentelor, pentru a avea un design cât mai compact, afectează foarte mult performanţa.

  Este evident că aceştia au dreptate. Cu toate acestea, există o „specie hibrid”, unde mă includ şi pe mine, care pe lângă nevoia de performanţă solicită şi portabilitate. Sunt cei care vin din spate cu o „nevoie” de a juca cele mai noi jocuri video la nivel „casual”, chiar dacă nu sunt gameri hardcore, dar care au nevoie de performanţe sporite pentru a executa anumite task-uri, fie că este vorba de procesare grafică sau video, lucruri ce necesită performanţe peste medie.

  Ca răspuns la aceste nevoi, au apărut laptopurile de gaming. Nu trebuie să uităm că brandul Alienware era prezent în majoritatea companiilor de arhitectură tocmai pentru capacitatea lor de a randa proiecte foarte complexe. Fiind vorba despre proiecte de arhitectură, nu orice dispozitiv îl poate randa, iar atunci când proiectul trebuie prezentat unui client, iar deplasarea la sediul clientului este necesară, portabilitatea este crucială.

  După cum spuneam la începutul materialului, Acer Predator 17 m-a impresionat pe toate planurile, pornind de la preţ, până la specificaţii şi design. Preţul nu este unul care să fie la îndemâna oricui, dar investiţia merită din plin. Odată ce ai lucrat şi te-ai jucat pe un laptop de gaming, este foarte greu să te mai întorci la un laptop convenţional. Am zis greu? Este un chin.

  Diplay-ul de 17.3 inchi şi tastatura luminată în culori roşu şi albastru, cu tastele W, A, S, D şi săgeţile evidenţiate (pentru cei care joacă shootere) sunt doar două dintre lucrurile care pe mine m-au cucerit de la început, mai ales că prioritatea numărul 1 pentru mine a fost să joc Overwatch. Mult Overwatch, iar planul nu mi-a ieşit cum mi-am propus pentru că în loc să joc mult Overwatch, am jucat NUMAI Overwatch.

  Dependenţa” a fost amplificată şi de faptul că pe lângă Acer Predator 17, care mi-a permis să joc Overwatch, am avut ocazia să testez şi căştile HyperX Cloud Revolver, special create pentru jocurile de tip shooter, despre care puteţi citit mai multe într-un review dedicat acestora.

  Voi structura acestă „cronică” pe mai multe segmente după cum urmează: Design, Grafică, Gaming, Performanţă, Display, Audio, Tastatură şi Touchpad, Porturi, Sistem de răcite, Baterie şi Conluzia.

  Design

  Personal, design-ul Acer Predator 17 îmi inspiră fuselajul unui avion de luptă stealth fighter, amplasat în universul Tron. Carcasa neagră are un finisaj mătuit, ceea ce conferă o textură mătăsoasă la atingere, foarte plăcută. Inserţiile roşii reuşesc să spagă „marea neagră de plastic” şi punctează pe alocuri designul futurist pe care îl are laptopul.

  Dimensiunile sunt „generoase” de 423mm x 39.7mm x 321.5 mm, iar greutatea este de 3.95 Kg, ceea ce nu este deloc surprinzător, mai ales în contextul în care, după cum spuneam, este foarte dificil să ai eficienţă şi performanţă la dimensiuni reduse.

  Grafica

  Acer Predator 17 este echipat  cu o placă grafică NVIDIA GeForce GTX 980M 8GB, ceea ce oferă performanţe incredibile în jocuri, respectiv în Overwatch, care solicită foarte mult sistemul, mai ales pentru că jocul este fast paced. Cu toate acestea, nu a fost o problemă pentru Predator 17. NVIDIA GeForce GTX 980M este o placă grafică pe care o găsim pe majoritatea laptopurilor high-end, în special pe cele de gaming.

  Gaming

  După cum am menţionat în materialul pe care l-am scris despre experinţa oferită de NVIDIA, am folosit GeForce Experience pentru a optimiza setările Overwatch. Rezultatul a fost un gameplay lin, un ritm neîntrerupt şi nesacadat. O experienţă desăvârşită de gaming.

  Aici prefer să las imaginile să vorbească de la sine, în ceea ce priveşte fluiditatea gameplay-ului şi experienţa pe care laptopul le oferă.

  VIDEO AICI

  Performanţă

  Pe lângă procesorul Intel Core i7 6700HQ, Acer Predator 17 are o memorie RAM de 32GB, iar capacitatea maximă este de până la 64GB. Ca mediu de stocare, laptopul de gaming beneficiază de un HDD cu o capacitate de 1TB şi 2 unităţi SSD cu capacitate de 256 GB. Viteza de transfer de pe unităţile SSD este de 5GB în numai 10 secunde.

  De menţionat este şi timpul de pornire al laptopului în numai 3 secunde, din momentul în care ai apăsat butonul de pornire, ajungi în ecranul desktop. Trebuie să menţionez şi faptul că navigarea pe internet a fost un vis. Nu am folosit niciun tip de program care să blocheze reclamele, iar cu toate acestea, paginile web se încărcau cu o viteză foarte mare. Este ceva cu care aş putea să mă obişnuiesc şi o să fiu foarte supărat când mă voi reîntoarce la laptopul meu de zi cu zi.

  Display şi Audio

  Acer Predator 17 are un display UHD ( 4K ) LCD LED, cu o diagonal de 17.3 inch, Anti-Glare, iar rezoluţa este de 3840 x 2160 pixeli, iar densitatea este de 255 PPI. Nu a trebuit să realizez nicio configurare a display-ului. Culorile sunt vii, iar ochii nu obosesc în ciuda expunerii pentru o perioadă mai lungă de timp.

  Predator SoundPound 4.2 are patru difuzoare, două subwoofere şi Dolby AudioTM pentru o imersiune profundă a sunetului. Sunetul este foarte clar, chiar şi atunci când volumul este aproape de maxim. Este evident că nu vom avea calitatea unei boxe special dedicate ascultării unei melodii, dar pentru ceea ce este construit laptopul, oferă mai mult decât este necesar, mai ales că majoritatea timpului foloseşti căştile pentru a te juca sau chiar pentru a edita un video.

  Tastatură şi Touchpad

  Tastatura Acer Predator 17 pare destul de rezistentă şi are o textură plăcută, iar zgomotul tastelor este atenuat. Este o tastatură silenţioasă şi sensibilă la atingere. Timpul de răspuns este foarte scurt. Utilizatorul beneficiază de cinci taste pentru profil, amplasate în partea stangă a tastaturii, pentru o configurare rapidă a setup-ului, în funcţie de jocul pe care îl joci, dar acestea pot fi folosite şi pentru activarea unor funcţionalităţi exclusive Acer, cum ar fi o bară utilitară pentru jocuri, care permite capturile din joc.

  Tastatura este luminată, iar zonele evidenţiate separate sunt foarte utile pentru cei care folosesc laptopul într-un mediu slab iluminat. Touchpad-ul cu toate că nu este solicitat intens, este cât se poate de bine realizat, cu aceeaşi textură plăcută, pe care o întâlnim şi la taste.  Dimensiunea touchpad-ului este de 10,2 cm x 6,6 cm.

  Porturi

  Acer Predator 17 are o serie întreagă de port-uri, foarte utile pentru orice întrebuinţare pe care ai putea să o găseşti laptopului. Există 4 porturi USB 3.0, un port USB tip C, un DisplayPort, un port HDMI, un port Ethernet, jack pentru căşti şi microfon, un reader pentru card SD şi un slot Kensington de blocare.

  Avem şi o unitate optică Blu-ray, care poate fi înlocuită cu ventilatoare sumplimentare, de parcă ar mai fi fost nevoie, dar, pentru cine doreşte, există şi această posibilitate.

  Sistem de răcire

  Chiar dacă Acer Predator 17 are o dimensiune foarte mare, datorită sistemului de ventilaţie, acesta nu se va încinge deloc. Se poate simţi o uşoară căldură, suportabilă la atingere, dar asta este tot. Dacă laptopul este folosit pentru browsing şi vizionarea video-urilor online, carcasa nu se va încălzi. Numai dacă acesta este folosit pentru o sesiune de gaming mai serioasă, abia atunci se va simţi o uşoară ridicare a temperaturii.

  Acer Predator 17 are două ventlatoare amplasate în spate, care evacuează imediat caldura generată de componente, iar zgomotul este suportabil  pentru cei care sunt în încăpere. Acer a creat tehnologia DustDefender care, o dată la 3 ore, inversează direcţia ventilatoarelor pentru a impiedica acumularea prafulului pe componente.

  Baterie

  Acer garantează o perioadă de funcţionare de 5 ore fără să fie nevoie de încărcare, dar cu setările potrivite acest tip poate fi extins cu până la 2 ore în plus. Bateria este Lithium Ion (Li-Ion) cu o capacitate de 6000 mAh  de 8celule.

  Este foarte interesant că bateria, de obicei se încinge, mai ales când este la încărcat, iar laptopul este folosit pentru sarcini mai solicitante. Datorită sistemului de răcire, bateria este ferită de o uzură timpurie, iar utilizatorul se poate bucura mai mult timp de sistem, înainte de a face o investiţie într-o baterie nouă.

  Concluzia

  Acer Predator 17 este un laptop performant, care merită fiecare bănuţ pe care îl dai. Evident că preţul este unul foarte mare, dar trebuie să ţinem cont de faptul că nu va mai trebui să faci un upgrade cel puţin 4 ani, iar mobilitatea permite să faci, de oriunde te-ai afla, lucruri pe care în mod normal le poţi realiza doar de la un desktop. Dimensiunea şi greutatea este un minus, dar un compromis pe care trebuie să ţi-l asumi, ţinând cont de performanţele sale. Per total pot spune că am fost foarte mulţumit şi că pentru mine a devenit o staţie de lucru şi de recreere în egală măsură.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.