Algoritmul Google pentru Play Store va reduce la jumătate dimensiunea actualizărilor

Cristian Gănescu
- 26.07.2016, 12:23 în Smartphones
0

SHARES

Transferul de date necesar pentru actualizarea aplicaţiilor Google Play poate afecta serios bugetul unui utilizator, cu atât mai mult cu cât acesta nu dispune de o reţea Wi-Fi sau este un avid jucător Pokemon Go.

Din fericire, Google a luat în considerare aceste aspecte şi a lansat algoritmul Delta, bsdiff, care reduce dimensiunea aplicaţiilor şi permite economisirea datelor, atunci când este neceară actualizarea acestora.

Noul algoritm Google realizează acest lucru prin comprimarea actualizărilor necesare aplicaţiilor şi jocurilor. Practic, algoritmul va reduce cu până la 50% dimensiunile actualizărilor:

Pentru aproximativ 98% dintre actualizările aplicaţiilor din Play Store, modificările aduse fişierelor APK constă în descărcarea şi contopirea acestora cu fişierele existente, ceea ce reduce dimensiunea actualizărilor. Recent am lansat un algoritm delta, bsdiff, care reduce dimensiunea actualizărilor cu până la 50%, comparativ cu algoritmul anterior.

Google a pus în aplicare noul algoritm şi pentru fişierele de expansiune APK pentru a permite utilizatorilor să includă fişiere suplimentare de pânp la 2GB. Asta înseamnă că dimensiunea descărcării a programului instalat iniţial va fi redus cu 12%, iar actualizările cu aproximativ 65%.

Google este preocupat de experienţa utilizatorului şi nu vrea ca acesta să se confrunte cu costuri suplimentare pentru transferul de date, pentru a avea acces la aplicaţiile favorite. În acest sens, descrierea Play Store a fost actualizată pentru a include şi dimensiunea de descărcare a aplicaţiei, nu doar dimensiunea APK.

În consecinţă, nu vei mai vedea doar dimensiunea pe care aplicaţia o avea iniţial, ci vei vedea exact dimensiunea pe care aplicaţia sau actualizarea o are, atunci când vrei să o instalezi sau să o actualizezi. Vei şti exact care vor fi costurile suportate prin transferul de date.

Modificările vor fi vizibile pentru majoritatea utilizatorilor în următoarele săptămâni, fiind o lansare graduală.

 

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!