More

  Google sporeşte securitatea Gmail semnalând link-urile periculoase din text

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google aduce o actualizare celui mai popular produs al său, Gmail, pentru a spori securitatea utilizatorilor.

  Odată cu numărul tot mai mare de utilizatori care folosesc internetul şi aplicaţiile, dar în special tranzacţiile online, numărul utilizatorilor a căror date personale au fost compromise este în continuă creştere.

  Google face în acest sens un demers pentru a securiza serviciul Gmail, atât pentru web, cât şi pentru aplicaţia Android.

  Noile funcţionalităţi au fost prezentate într-o postare de pe blogul Google, acestea incluzând o serie de avertismente de securitate pentru utilizatorii care sunt pe cale de a accesa site-uri cunoscute ca fiind periculoase, dar şi pentru persoanele cărora le-a fost trimis un asemenea mesaj cu conţinut periculos.

  În primul rând, Gmail va avertiza utilizatorul despre un mesaj care i-a fost trimis, dar care nu poate fi autentificat corespunzător cu Sender Policy Framework (SPF) sau DKIM. SPF este modalitatea prin care mesajele de tip SPAM sunt identificate şi înregistrate, astfel ca pe viitor, dacă va exista un mesaj de la aceeaşi persoană, utilzatorul va fi avertizat.

  DKIM presupune adăugarea unei semnături digitale mesajului, care să corespundă standardului DKIM. Această semnătură transmite serverului să cripteze toate mesajele care sunt trimise, pentru care poate fi folosită o cheie publică pentru a-l decoda, odată ajuns la destinaţie.

  Al doilea nivel de securitate, pe care Google îl adoptă, este pentru versiunea desktop a serviciului Gmail. Dacă utilizatorul primeşte un link care duce către un site cunoscut a fi periculos, va apărea un mesaj de avertisment atunci când dai click pe linkul respectiv.

  avertisment

  Este important de reţinut faptul că nu toate site-urile periculoase pentru utilizator vor fi identificate, ci numai cele cunoscute, existente în baza de date. Google actualizează permanent practicile de securitate, nu doar pentru Gmail, ci pentru toate serviciile sale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.