More

  Tim Cook: Apple consideră realitatea augmentată un nucleu al tehnologiei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Tim Cook a acordat un interviu „stufos” pentru a marca cei cinci ani la conducerea companiei Apple.

  Într-un interviu oferit publicaţiei „The Washington Post„, Tim Cook a reflectat asupra activităţii sale de cinci ani la conducerea Apple, de când a preluat postul după plecarea lui Steve Jobs, pe 24 august 2011.

  Interviul se păstrează în cadrul controlat al unei discuţii planificate, iar CEO-ul Apple nu a oferit prea multe detalii despre proiecte precum Apple Car sau alte picanterii ale industriei, dar afirmă faptul că AR (realitatea augmentată) este nucleul tehnologiei, oferind şi incursiuni a modului în care acesta conduce compania.

  Întrebat despre lucrurile care s-au schimbat de când a preluat conducerea, Cook a subliniat faptul că Apple are mult mai mulţi angajati, înregistrând un profit de patru ori mai mare comparativ cu anul 2010, dar diversificarea gamei iPhone.

  Mărirea gamei iPhone a fost o decizie cheie, chiar una bună, din punctul de vedere a CEO-ului Apple: „Continuăam să mergem pe un fir, până când vedem unde ne duce acel fir. A fost necesară o multă intensă la nucleul tehnologiei„.

  Tim Cook recunoaşte şi eşecurile, amintind în special proiectul Apple Maps: „Astăzi avem un produs de care putem fi mândri, dar a trebuit să recunoaştem că am avut şi perioade mai grele şi să găsim curajul de a recunoaşte că trebuie să găsim altă soluţie pentru a atinge succesul„.

  CEO-ul Apple a făcut referire şi la abordarea publicului a problemelor de mediu şi sociale: „La Apple ne ocupăm de problemele de mediu de aproape un deceniu, dar nu am vorbit despre acest aspect şi nici nu ne-am stabilit obiective aspiraţionale. Am folosit aceeaşi filosofie pe care o avem şi pentru produsele noastre, respectiv de a le prezenta atunci când sunt finalizate. Dar am revenit asupra problemei şi ne-am gândit că dacă aşteptăm până ajungem la acel punct, nu ajută pe nimeni acest lucru„.

  Principii similare par să fi fost şi în cazul deciziei lui Tim Cook de a vorbi despre sexualitatea sa, prin recunoaşterea că este homosexual, în 2014: „M-am gândit că lumea va percepe că poţi să te descurci destul de bine în viaţă şi să fii şi gay. Nu este o limitare. Este ok să fii aşa„.

  Interviul îl puteţi citi integral pe The Washington Post.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.