More

  iPad versus PS4: marea confruntare de pe teritoriul jocurilor şi al aplicaţiilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Lupta care se dă între dispozitive în zona jocurilor este din ce în ce mai încrâncenată; acesta ar fi şi motivul pentru care realizăm o comparaţie între o tabletă şi o consolă de jocuri.

  Poate că mulţi vor considera că iPad-ul de la Apple nu este un dispozitiv pentru jocuri, însă, fie şi doar recenziile realizate de către diversi utilizatori de-a lungul timpului sau faptul că însăşi dezvoltatorul PS4, Sony, îl considera un competitor, sustin această “confruntare” între cele două dispozitive de joc. La o prima vedere, similarităţile dintre cele două se întâlnesc în zona de preţ, ambele având o gamă de preturi care sunt apropiate.

  Pornim de la simpla premisă că iPad-ul poate fi privită ca o consolă de jocuri portabilă cu beneficii, mai ales că oferă acces utilizatorilor la o bază de jocuri colosal de bine aprovizionată, ceea ce uşurează realizarea acestei comparaţii, dat fiind faptul că şi consola PS4 este o modalitate perfectă de divertisment prin intermediul jocurilor. Iată, aşadar, care sunt avantajele şi dezavantajele acestor dispozitive şi modul în care arată un studiu comparativ între acestea.

  ps4Credit Image Source: Youtube

  Gama iPad versus PS4: Preţul

  În ceea ce priveşte preţurile, gama iPad (iPad Air, iPad Air 2 si iPad Mini) se apropie de pretul unui PS4, valoarea acestora, în funcţie de dotări, în varianta standard, fiind cifrată la aproximativ 1500 lei, ceea ce este cumva mai bine decât preţul unui PS4 care poate ajunge la aproximativ 1800 lei. Însă, există o serie de diferenţe în ceea ce priveşte capacitatea de stocare a informaţiilor, preţul de mai sus fiind al unui iPad care are doar 16 GB de stocare. Pe masură ce se dezvoltă capacitatea spaţiului de stocare, preţul acestuia creşte, putând ajunge şi până la 3000 lei. Aşadar, în ceea ce priveşte preţurile pentru varianta standard există similarităţi, însă, pentru versiunile superioare, preţurile sunt net în favoarea PS4.

  ps4 1Credit Image Source: Happywithgame.com”

  Gama iPad versus PS4: Ce poţi face cu aceste dispozitive?

  Atunci când vine vorba despre ce poţi face pe un iPad şi nu poti face pe PS4, intervin câteva diferenţe, care, în funcţie de utilizator, pot fi considerate esenţiale. La nivel de jocuri şi aplicaţii, magazinul Apple este unul dintre cele mai bine dotate, iar accesul către acesta îţi este facilitat de conexiunea directă de pe iPad. Astfel, dacă ai nevoie să-ţi editezi sau să scrii diverse documente, o poţi face foarte uşor pe un iPad, cu ajutorul aplicaţiilor de genul iWork, care îţi facilitează instant această nevoie.

  Doreşti să expediezi aceste documente într-un email? Nimic mai simplu! Tot ceea ce îţi trebuie sunt aplicatiile iWare sau Readdle şi problema este ca şi rezolvată. Desigur, PS4 nu a fost gândit ca un instrument de scris sau editat texte, aşa că o astfel de facilitate nu există pentru acest dispozitiv. La fel cum nici nu poţi să redai conţinut video pe un PS4, aşa cum se poate face prin intermediul unui iPad. Astfel, unui utilizator dornic de a viziona conţinut video pe tabletă îi va fi foarte uşor să se uite la diverse canale precum Netflix, atunci când îşi doreşte filme, divertisment sau provocări mentale, sau dacă doreşte să vizioneze emisiuni sau filmări din lumea jocurilor minţii se poate uita la Pokerstars TV, în timp ce un utilizator de PS4 cu greu va putea realiza acest lucru şi numai după instalarea unui codec special, care transformă PS4-ul într-un player Blu-Ray. Da, se pare că principala funcţie a unui PS4 este de centru de jocuri, iar la nivel de multifuncţionalitate, mai are mult de îmbunătăţit.

  ipadCredit Image Source: Youtube

  Gama iPad versus PS4: Modul de control al dispozitivului şi display-ul

  iPad-ul are propriul sau sistem de afişare, care este încorporat în dispozitiv, ceea ce îi permite un grad ridicat de mobilitate. Spre deosebire de acesta, PS4 are nevoie de un afisaj extern, însă, în timp ce iPad-ul vine cu un afisaj prestabilit şi care nu poate fi modificat, PS4-ul oferă o serie vastă de afişaje, care pot ajunge până la dimensiuni uriaşe. Iată, aşadar, un punct la care PS4 se detaşează clar, mai ales în cazul gamerilor înrăiti, care sunt avizi de a-şi juca jocurile favorite pe afisaje cât mai largi. Însă, iPad-ul compensează la capitolul mobilitate, acolo unde PS4, care este un instrument stastic, nu poate emite nicio pretenţie.

  PS4 are nevoie de controlere externe, în timp ce iPad-ul se poate controla prin intermediul ecranului sau senzorial, însă, aceste caracteristici pot fi privite ca fiind pozitive, în funcţie de jucător (în general, gamerii preferă o acuitate sporită a mişcărilor personajelor pe care le controlează, iar la acest capitol niste controlere dedicate, ca în cazul PS4, sunt exact ceea ce aceştia au nevoie într-un joc).

  Astfel un joc de fotbal se controlează mult mai bine pe PS4, acolo unde Fifa 2016 sau Pes 2016 vor rula în condiţii grafice şi sonore superioare, iar sistemul de control îi va asigura jucătorului senzaţia că se află în mijlocul evenimentelor, comparativ cu un iPad, în care, însă, nişte jocuri de tipul Flight Control HD, Real Football 2010 sau AirCoaster Pro, vor reuşi să uimească cu performanţele controlerelor. La nivel de controlere şi afişaj, PS4 este mult mai avantajos decât iPad-ul.

  Gama iPad versus PS4: Jocurile

  În fapt. punctul central de interes al oricărui deţinător de astfel de dispozitive, jocurile sunt cele care fac, de foarte multe ori, diferenţa. PS4 atrage jucatorii cu o serie de francize faimoase precum Assassins Creed, Fifa sau Call of Duty. Nivelul grafic şi sonor, precum şi capacitatea superioară de procesare fac din aceste jocuri niste bijuterii vizuale, care impresionează orice gamer. Nici iPad-ul nu se lasă mai prejos, lansând diverse titluri care atrag atenţia jucătorilor, precum Minecraft, Deus Ex, Football Manager 2016 sau Infinity Blade, însă, marele avantaj pentru gameri este faptul că acestia au la dispoziţie un magazin virtual de unde pot descărca sau achiziţiona cele mai recente noutăţi în materie de jocuri, la preţuri incomparabil mai mici decât cele la care sunt disponibile jocurile pentru PS4. 

  aplicatiiCredit Image Source: toptiertactics.com

  Gama iPad versus PS4: Nivelul de performanţă

  Chiar dacă la prima vedere ar părea că PS4 este un dispozitiv mult mai puternic datorită procesoarelor de ultimă generaţie 8 core Jaguar de la AMD, care rulează la 2,75 GHz şi plăcii de memorie de până la 8GB GDDR5 RAM, nici iPad-urile nu stau atât de rau, cu procesoarele lor care rulează la 1,39 GHZ, iar chipset-ul A8X de la iPad Air 2 este un element de încredere atunci când vine vorba despre jocuri de calitate.

  Privite exclusiv din punct de vedere al jocurilor (în special la nivel de afişaj, grafică, sonor şi mod de control), PS4 pare favorit în faţa iPad-ului, însă, această gamă de tablete reuşesc să se menţina la un nivel competitiv, datorită preţurilor scăzute ale jocurilor, nivelului de mobilitate totală, precum si a celorlalte caracteristici care îi conferă individualitate. Per ansamblu, ambele dispozitive oferă diverse beneficii, care le asigură o poziţie dominant pe segmentele lor de piaţă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.