More

  Google este dat în judecată de proprii angajaţi pe care îi spionează

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google este dus în faţa instanţei de un angajat. Project managerul, pe nume John Doe, susţine că termenii şi condiţiile companiei, printre care se numără şi „programul de spionare”, violează legile muncii în California.

  Potrivit procesului, politica Google nu permite angajaţilor să discute teme legate de muncă, inclusiv despre salarii, să publice online părerile personale cu privire la companie şi să nu furnizeze nimănui produse sau orice alte informaţii cu privire la Google.

  Dacă angajaţii Google încalcă regulile companiei, ar putea sfârşi prin a fi daţi afară de la locul de muncă.

  Deşi ar putea părea un regulament intern standard, angajaţilor Google le este interzis să discute chiar şi despre posibile încălcări ale legii cu consilierii juridici ai companiei sau să discute despre condiţiile de muncă de la Google cu cei din afara companiei.

  În plângere se mai arată că Google vrea ca angajaţii săi să-i reclame pe cei care divulgă informaţii despre gigant. Se pare că, compania are un program „Stop Leaks” care este manevrat printr-un website intern. Angajaţii au opţiunea de a raporta un coleg la superiori, care la rândul lor verifică problema şi vor da afară turnătorul, dacă se dovedeşte că reclamaţia e reală.

  În plus, John Doe precizează că Brian Katz, directorul de investigaţii la nivel global de la Google, l-a acuzat pe nedrept că ar fi turnat anumite informaţii despre Google în media. Cel mai probabil, acesta este şi motivul care stă la baza intentării procesului împotriva gigantului.

  Vom aştepta să vedem care va fi finalul acestui proces, dar între timp am vrea să ştim ce părere aveţi despre astfel de practici în companii, dacă sunteţi sau nu de acord cu ele şi în ce condiţii?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.