More

  REVIEW BenQ GW2406Z oferă echilibrul perfect între office și entertainment

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  BenQ GW2406Z este un monitor cu tehnologie IPS (In-Plane Switching) care oferă culori realiste, un unghi de vizualizare de 178°, perfect pentru muncă, dar și pentru home entertainment.

  După cum am menționat din titlu, GW2406Z este un monitor destinat atât pentru stațiile de lucru, datorită funcțiilor sale Low Blue Light și Flicker-Free, care au grijă de ochii utilizatorului și permit o perioadă mult mai mare de lucru, dar și pentru home entertainment, datorită funcției de vizualizare din unghiuri largi, astfel mai multe persoane pot vedea clar imaginile, indiferent de poziția în acre se află.

  DESIGN

  Primul lucru care mi-a captat atenția la acest monitor a fost designul. Lucrul care m-a fascinat a fost rama care este foarte subțire. Display-ul este edge-to-edge, ceea ce face din diagonala de 60,5 cm să pară mult mai mare.

  GW2406Z are un picior de susținere care, din păcate, nu este reglabil pe verticală, ci numai pe orizontală. Cu toate acestea, nu este un aspect care să mă fi deranjat pe atât de tare pe cât mă așteptam. Am constatat că reglajul pe orizontală a fost suficient cât să îmi permită un unghi optim de utilizare. Pe suprafața de lucru, referindu-mă aici la carcasă, nu există niciun buton, ci numai un singur LED mic, care indică stare monitorului (oprit/pornit). Butoanele de meniu sunt aplasate sub colțul din dreapta-jos.

  Pe spate se pot observa patru filete care oferă posibilitatea de a fixa pe perete monitorul, dacă utilizatorul dispune de un asemenea suport. BenQ GW2406Z are pe spate un Display Port, un port HDMI, un port D-SUB, o mufă jack pentru căști și portul pentru alimentare.

  Prezența mufei pentru căști a fost pentru mine o reală bucurie, mai ales în ideea în care boxe nu mai folosesc de ceva vreme, având boxe integrate în monitorul meu BenQ BL2710, tower-ul meu fiind sub birou, iar căștile având lungimea firului de numai 1 metru. După cum spuneam: o reală bucurie.

  FUNCȚIONALITĂȚI

  Aşa cum am mai sus la începutul acestui review, BenQ GW2406Z dispune de o serie de funcționalități care au devenit vitale, dacă mi se permite să mă exprim așa.

  Wide Viewing Angle (Unghi de vizualizare larg)

  Această funcție permite vizualizarea imaginilor afișate pe ecran din unghiuri de până la 178 de grade. Poate că este o noțiune pe care foarte mulți dintre utilizatori nu o înțeleg sau nu înțeleg pe deplin importanța acestei funcționalități, dar este foarte ușor de exemplificat. Designerii și editorii video știu cel mai bine la ce mă refer. De curând, redactorul-șef Noobz, Mădălina Muche, a decis să își lanseze propriul blog, în care să cuprindă și un scurt vlog. Este evident în sarcina cui a picat designul blogului și montarea materialelor video.

  Acest proces este desfășurat în mare parte de către editor, dar mai este și partea aceea în care editorul este îndrumat de beneficiar. Cum beneficiarul nu are un unghi de vizualizare perpendicular pe monitor, ci va vedea imaginea din lateral, timpii morți din urma discuțiilor de genul “aia nu este culoarea pe care ți-am spus să o folosești” sunt inevitabili. În acest sens, am fost uimit de lipsa acelor comentarii. Workflow-ul a fost unul cât se poate de lin, fără astfel de probleme tehnice.

  Tehnologia Flicker-Free

  Tehnologia BenQ Flicker-Free reduce pâlpâirea imaginii la toate nivelurile de luminozitate și reduce în mod eficient oboseala resimțită de ochi. Ecranele LCD convenționale pot pâlpâi de până la 200 de ori pe secundă. Ochii s-ar putea să nu perceapă această pâlpâire, însă o vor resimți cu siguranță.

  Cât am folosit monitorul BenQ GW2406Z, am constatat că pot să lucrez o perioadă mult mai îndelungată comparativ cu laptop-ul, pe care îl folosesc la birou. Desigur, oboseala ochilor este diferită și se manifestă diferit în cazul fiecăruia, iar în acest sens utilizatorii trebuie să ia în considerare pauze, cât se poate de des, pentru a permite ochiului o perioadă de relaxare.

  Low Blue Light

  Tehnologia unică Low Blue Light de la BenQ a fost creată pentru a rezolva problemele zilnice rezultate de expunerea la lumină albastră și oferă un timp mai sănătos petrecut în fața calculatorului. BenQ GW2406Z dispune de patru moduri de afișare: Multimedia – 30% reducere, Web-browsing – 50% reducere, Office – 60 % reducere, Reading – 70% reducere.

  PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

  BenQ GW2406Z poate fi găsit la majoritatea retailerilor online de pe piața din România, iar prețul variază între 680 lei și 725 lei, în funcție de adaosul comercial al fiecăruia.

  CONCLUZIA

  Pentru mine utilizarea BenQ GW2406Z a fost o experiență plăcută, iar de menționat este faptul că am reușit să mă obișnuiesc foarte repede cu noua diagonală. De obicei, atunci când treci de la un monitor cu diagonală de 27 inch la unul de 24 inch, diferența este una foarte mare. Un atu în acest aspect l-a jucat, cred eu, display-ul edge-to edge.

  În ceea ce privește raportul preț-calitate, BenQ GW2406Z este un monitor care oferă foarte mult la un preț accesibil. Încă o dată, pentru diagonala și funcționalitățile pe care le oferă, GW2406Z își merită toți banii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.