Home Smart Gadgets Fibaro Smoke Sensor, detectorul de fum care îţi protejează casa şi familia...

Fibaro Smoke Sensor, detectorul de fum care îţi protejează casa şi familia – Review

0

Încep acest review plecând de la întrebare: De ce am nevoie de un senzor de fum în casa mea? Ei bine, ştim cu toţii ce urmări a lăsat în fiecare dintre noi incendiul de la Colectiv şi cum se instalează panica oricând vine vorba de fum şi foc. Indiferent că locuieşti într-un bloc nou sau vechi sau chiar la casă, cred că este bine să îţi achiziţionezi cel puţin un senzor de fum.

Am decis să îmi instalez în casă un detector de fum Fibaro Smoke Sensor pentru că în urmă cu mai mulţi ani de zile, pe vremea când eram în liceu, la o clădire care se învecina cu blocul în care locuiam, a izbucnit un incendiu la prima oră a dimineţii. Este greu să îţi imaginezi cum este să te trezeşti cu miros de fum în casă şi să nu îţi dai seama care este cauza, dar să fii cuprins de panică.

În plus, tot în apartamentul respectiv, nu aveam sistem de încălzire centralizată, iar locuinţa era încălzită pe lemn, lucru de ducea frecvent la emanarea de fum, care în unele situaţii puteau chiar să ne pună viaţa în pericol. Desigur, nici nu mai are rost să amintesc momentele în care flacăra de la sobă sau de la aragaz topea plasticul mânerelor de la oală şi casa se umplea de fum.

Chiar dacă în casa în care locuiesc acum nu se fumează, gătesc destul de frecvent, iar dacă deja am un detector de gaze instalat, am considerat că ar mai lipsi un detector de fum. Pentru o locuinţă de 50 de metri pătraţi, un dispozitiv Smoke Sensor de la Fibaro este mai mult decât suficient. În plus, nici nu aveţi idee câte avantaje vă oferă acesta la un preţ de numai 235 lei.

Fibaro Smoke Sensor nu este un simplu detector de fum, ci este un detector de fum inteligent ce poate fi conectat la smartphone. Spre deosebire de alte detectoare de fum existente pe piaţă, acesta are un design deosebit şi poate fi amplasat oriunde în locuinţă, nu doar pe tavan. Specialiştii spun chiar că Fibaro Smoke Sensor este probabil cel mai mic senzor de fum din lume.

Nu voi detalia tehnologia care stă la baza dispozitivului, ci voi preciza că Smoke Sensor nu este doar un detector de fum. Acesta depistează chiar şi materialele care ard fără să scoată fum. Mai exact, dacă sunt depistate temperaturi mai mari de 54 de grade Celsius, alarma porneşte şi ştii că ceva este în neregulă în locuinţa ta.

Fibaro Smoke Sensor poate fi alimentat în mai multe moduri, de la alimentarea prin baterie, până la alimentarea de la priză. În plus, acesta este compatibil cu aproape orice sistem de alarmă pe fir disponibil pe piaţă. Incredibil sau nu, dispozitivul este rezistent la temperaturi de până la 200 de grade Celsius, iar asta mulţumită materialelor extrem de rezistente din care este creat. Chiar şi la 100 de grade Celsius, Fibaro Smoke Sensor este funcţionabil.

Fibaro Smoke Sensor cred că trebuie să fie mai mult decât un oaspete în bucătăria fiecăruia, mai ales dacă majoritatea activităţilor familiei se desfăşoară aici, la fel cum se întâmplă la mine, spre exemplu. Senzorul de fum depistează chiar şi fumul de la friptura arsă în tigaie, a plăcintelor lăsate prea mult în cuptor sau chiar mirosul de gaz dacă ai uitat să îl opreşti.

Un detector de fum este precum un gardian pentru casa ta. Nu ştiu dacă vi s-a întâmplat vreodată să uitaţi fierul de călcat sau placa de păr în priză. Conform statisticilor, destul de multe incendii pornesc de la scurtcircuit sau chiar de la haine arse cu fierul de călcat. În astfel de cazuri, eu mi-am luat măsuri de precauţie, iar dacă Fibaro Smoke Sensor depistează fum de la priza la care este conectat fierul de călcat, intru în aplicaţia de mobil pentru priza inteligentă Smart Plug de la TP-Link şi opresc alimentarea cu energie electrică. Avantajul este că, senzorul depistează până şi cea mai mică cantitate de fum, fie şi fumul de la ţigară.

Recomand detectorul de fum Fibaro Smoke Sensor fiecărei persoane, indiferent de vârstă, pentru că, ne place sau nu să spunem asta, uneori un astfel de dispozitiv poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Acesta se instalează destul de simplu şi rapid, iar în cazul meu chiar a dat rezultate. Din fericire, nu am afumat prea mult casa, dar la un moment dat când de afară a pătruns în locuinţă miros de gaz de la ţevile din cartier, detectorul de fum şi-a făcut treaba, la fel şi detectorul de gaz.

Dacă mai aveţi şi ale întrebări cu privire la senzorul de fum Fibaro Smoke Sensor, puteţi să ne scrieţi în secţiunea de comentarii de mai jos. Senzorul este disponibil la Altex, Media Galaxy, Cel.ro, EvoMag, PC Garage, Emag, Digital-City şi nu numai, sub denumirea Senzor fum FIBARO.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version