Informațiile care afirmă că Apple va lansa o ediția aniversară iPhone sunt din ce în ce mai multe, iar publicația WSJ a publicat un material amplu în care tratează pe larg acest subiect. Ediția aniversară va avea un display OLED curbat, deosebindu-se radical de dispozitivele normale, acestea fiind dotate cu display LCD.

Tim Cook ar urma să anunțe lansarea a trei dispozitive spre finalul acestui an. Primele două dispozitive vor aduce îmbunătățiri substanțiale pentru gama actuală. Aceste dispozitive s-ar concretiza în modelele iPhone 7S și iPhone 7S Plus cu ecrane LCD.

Cel de-al treilea model iPhone va fi ediția aniversară a 10 ani de iPhone, acest dispozitiv beneficiind de un display OLED curbat. Această ediție specială va avea și un preț pe măsură, de aproximativ 1000 dolari.

ADIO BUTON HOME ȘI CONECTOR LIGHTNING

Mai mult, Apple va renunța la butonul de HOME și la conectorul lightning. Portul lightning va fi înlocuit de un USB-C, iar butonul HOME va fi înlocuit de o zonă amplasată în zone inferioară a dispozitivului. Aceste informații confirmă ceea ce analistul Ming-Chi Kuo a menționat despre o „zonă funcțională” sau un al doilea ecran touch, amplasat sub cel principal.

SAMSUNG VA PRODUCE DISPLAY-ul OLED

Cel mai probabil, Apple va fi nevoit să apeleze la Samsung pentru display-urile OLED pe care le va monta pe ediția aniversară iPhone. Acest lucru se datorează și incapacității LG și JDI de a produce ecrane de tip OLED în cantități mari pentru a satisface cererea companiei Apple.

Pentru a înțelege de ce Apple este „nevoit” să apeleze la competitorul său pentru display-uri, potrivit unor informații publicate anul trecut, cele două companii nu vor atinge capacitatea de producție necesară mai devreme de anul 2018. Acesta ar fi și motivul pentru care Apple lansează trei variante diferite, dintre care două modele sunt dotate cu display LCD și nu OLED.

Vă vom ține la curent cu noi informații pe măsură ce acestea vor apărea.