Home Lifestyle Cultura Este mai bine să stai pe scara rulantă decât să mergi pe...

Este mai bine să stai pe scara rulantă decât să mergi pe ea – Iată de ce

0

Scările rulante au rolul de a ne face vieţile mai uşoare, fie că suntem la mall sau în aeroport. Prima scară rulantă pentru uz comercial a fost construită în anul 1899, dar nici până astăzi mulţi dintre noi nu ştim să folosim corespunzător această invenţie.

Nu-i aşa că regula pe care o ştii şi o aplici atunci când mergi cu scara rulantă este să te aşezi doar pe partea dreaptă, pentru că pe partea stângă trebuie să se deplaseze cei care se grăbesc? Ei bine, află că specialiştii spun că nu este deloc corect să faci asta.

Haideţi să vedem care este cea mai rapidă modalitate de a urca sau de a coborî pe scările rulante.

Regia de transport în comun din Londra a realizat un studiu pe o perioadă de şase luni de zile în care a urmărit preferinţele pasagerilor de a folosi scările rulante de la staţia de metrou Holborn (una dintre cele mai aglomerate din Londra). Scările rulante din staţia Holborn au 24 de metri lungime, ceea ce înseamnă că oamenii preferă să stea decât să meargă.

Pentru studiul cu pricina au fost utilizate trei scări rulante: scara rulantă 5, care a fost păstrată normal, astfel încât oamenii să urce pe ea, şi scările rulante 6 şi 7 disponibile doar pentru călătorii care erau dispuşi să stea pentru a fi transportaţi.

În urma celor 6 luni de cercetare s-a ajuns la concluzia că numărul călătorilor care au preferat să stea pentru a fi transportaţi pe scara rulantă, nu să meargă, a crescut: „Tranzitările mai mari sunt observate pe scările rulante 6 şi 7, atunci când există o proporţie redusă de pasageri care merg pe jos pe scările rulante”.

„Acest lucru indică faptul că, în perioadele de timp aglomerate, cel mai mare număr de călători care tranzitează scările rulante poate fi atins atunci când pasagerii stau pe ambele părţi ale scării rulante, nu atunci când aceştia merg pe scările rulante”, se mai arată în studiu.

Aşadar, concluzia este că, atunci când vei utiliza din nou scara rulantă, recomandat este să stai pe o treaptă, indiferent dacă e pe stânga sau dreapta acesteia şi să te laşi transportat până la final. SURSA

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version