More

  Procesul secolului: Vicepreşedintele Samsung neagă acuzaţiile cu privire la procesul de luare de mită

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În luna februarie anul acesta, Jay Y. Lee sau Lee Jae-yong, Vicepreşedintele şi moştenitorul imperiului Samsung, a fost arestat pentru că a dat mită unor oficiali sud-coreeni. Lee este doar o mică parte din scandalul de amploare în care Preşedintele Coreei de Sud, Park Guen-hye este pusă sub acuzare.

  Potrivit investigatorilor, Preşedintele Park a acceptat mită de la mai multe companii mari din Coreea de Sud, printre care se numără şi Samsung, rintr-un prieten apropiat de-al ei, Choi Soon-sil. Mai mult decât atât, Preşedintele i-a permis lui Choi să aibă acces la toate documentele şi informaţiile confidenţiale, deşi Choi nu deţinea nicio funcţie în Guvernul Coreei de Sud care să îi permită acest lucru.

  Astăzi, avocatul lui Jay Y. Lee a negat acuzaţiile în numele clientului său, din dosarul pe care procurorii îl numesc „procesul secolului”. Lee nu a fost prezent în sala de judecată, pentru că inculpaţii nu trebuie să asiste la audierile pregătitoare.

  „Este neclar ce fel de ordin ar fi trebuit să i se dea lui Lee Jae-yong”, spune Song Wu-cheol în apărarea lui Lee în faţa curţii. „Inculparea nu poate avea declaraţii care pot crea prejudicii în instanţa de judecată cu privire la acest caz”, a mai declarat Song în faţa presei.

  Lee este acuzat de dare de mită şi donaţii false către organizaţii care au legătură cu Choi Soon-sil, pentru ca la schimb să fi fost susţinută o îmbinare între doi afiliaţi Samsung în 2015. Alţi executivi Samsung sunt de asemenea anchetaţi: Chang Choong-ki, Choi Gee-sung şi Park Sang-jin. De asemenea, toţi aceştia au negat acuzaţiile care li se aduc.

  Potrivit Reuters, sala de judecată a fost plină de presă şi spectatori, unii dintre care au aşteptat liniştiţi să prindă un loc. Audierile au durat aproximativ o oră, dar au fost întrerupte la un moment dat de o femeie care a început să ţipe şi a fost scoasă din sală de personalul auxiliar al instanţelor.

  În acest moment, Coreea de Sud aşteaptă decizia din partea Curţii Constituţionale cu privire la reţinerea Preşedintelui Park. Aceasta ar trebui să aibă loc vineri, aşa că vă ţinem la curent cu detaliile.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.