More

  Acest dispozitiv depistează și previne certurile din cuplu

  Cercetătorii au dezvoltat un dispozitiv wearable care anticipează conflictele din cuplu, acestea putând fi astfel evitate.

  Universitatea din Carolina de Sud a publicat rezultatele unui studiu al cărui scop a fost de a afla dacă anumite dispozitive cu senzori pot anticipa conflictele din cupluri, înainte ca acestea să se producă.

  Utilizând tehnici de învățare automată, cercetătorii au putut să creeze un sistem care pot surprinde episoade conflictuale cu o precizie de până la 86 de procente.

  Ce este uimitor este modalitatea prin care această cercetare s-a desfășurat. Majoritatea experimentelor au avut loc în afara laboratorului. Mai multor cupluri li s-au atribuit astfel de dispozitive sub forma unor smartwatch-uri cu senzori, iar la fiecare oră li s-a cerut să completeze un formular în care să scrie trăirile și sentimentele pe care le au față de partenerul lor.

  Dispozitivele au înregistrat temperatura corporală, activitatea cardiacă și nivelul transpirației. Aceste date au fost corelate cu înregistrările audio, care au fost analizate pentru a înțelege intensitatea discuțiilor pentru a identifica momentele în care conflictele s-au declanșat.

  Cercetătorii speră să dezvolte și mai mult algoritmul de învățare, sperând la o versiune îmbunătățită în care pot determina semnalele psihologice cu cel puțin 5 minute înainte ca un potențial conflict să erupă.

  Această funcționalitate ar putea fi disponibilă și pentru smartwatch-urile disponibile deja pe piață, printr-un program de sine stătător.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here