Apple investeşte 200 de milioane de dolari în Corning, producătorul Gorilla Glass

Mădălina Gănescu
de - acum 6 luni în Homepage

Apple Inc. a ales să facă prima investiţie din Fondurile de Producţie Avansată în Corning, producătorul care asigură componentele Gorilla Glass pentru dispozitivele wearable şi cele mobile. Astfel, gigantul din Cupertino oferă companiei 200 de milioane de dolari pentru producţia de sticlă folosită inclusiv pe ecranele iPhone şi iPad, informează Bloomberg.

Corning Inc., fost partener Apple, va folosi banii pentru echipamente şi tehnologia de procesare a sticlei ce vor fi utilizate în Harrodsburg, Kentucky, fabrica ce se ocupă de dezvoltarea protecţiei Gorilla Glass folosită pe smartphone-uri, anunţă Apple într-un comunicat de presă emis zilele trecute.

O parte din bani vor merge, de asemenea, către costurile de cercetare şi dezvoltare. Parteneriatul dintre Corning şi Apple a început în urmă cu 10 ani de zile, când a fost produs primul iPhone.

Tim Cook, CEO-ul Apple, a anunţat că gigantul are în plan să investească cel puţin un miliard de dolari pentru a ajuta companiile producătoare din Statele Unite ale Americii să avanseze şi să ajute la crearea de noi locuri de muncă în industrie. Preşedintele Donald Trump a fost un critic vocal al companiilor americane, în special a Apple, care externalizează producţia către producători care nu provin din America.

Apple spune că oferă suport în prezent pentru 2 milioane de locuri de muncă în Statele Unite, iar relaţia cu Corning a ajutat la crearea a aproximativ 1000 de locuri de muncă.

Comentarii

comentarii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ