More

  Nu lăsa electronicele şi electrocasnicele în soare, pentru că păţeşti ca mine

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Razele soarelui sunt periculoase nu doar pentru piele, ci şi pentru gadgeturile şi electrocasnicele pe care le deţii. Vara, mulţi aleg să-şi mute biroul pe terasă sau să îşi amenajeze un spaţiu de relaxare afară. Dacă faci parte din oricare dintre cele două categorii, poate că ai vrea să ştii ce mi s-a întâmplat de curând.

  Obişnuiesc să fug de soare, nu sunt o iubitoare a razelor sale şi nici nu mă dau în vânt după căldură. Dar, trebuie să recunosc că din când în când, mai ies să iau o gură de aer proaspăt şi dau nas în nas cu el.

  Astăzi, la primele ore ale dimineţii, am zis să ies pe terasă să tund prietenul patruped, pentru că fiind negru cu greu mai face faţă toropelii. Zis şi făcut, am scos trusa pentru igienizare, prelungitorul, cafeaua şi telefonul şi m-am pus pe treabă.

  Activitatea s-a prelungit până la orele amiezii şi nu am ţinut cont că soarele începe să ardă mai mult decât era normal. Mi-am dar seama că îşi face de cap abia când am băut din cafeaua care prinsese gust de stricat.

  Maşina de tuns s-a încins şi ea, telefonul am avut noroc că l-am ţinut la umbra mea, dar prelungitorul nu a scăpat. Când să spun că am terminat distracţia şi să strâng şandramaua, un scurtcircuit de toată frumuseţea s-a produs doar pentru că am tras prelungitorul la umbră din razele soarelui.

  În acelaşi timp, panoul de electricitate a oprit siguranţele atât la prize, cât şi la lumină, iar concluzia a fost una singură: „soarele consumat în exces dăunează grav şi electrocasnicelor”.

  Nu sunt un expert în domeniul electricităţii, dar sunt aproape sigură că dacă nu aveam un panou modern, inteligent, riscam să ard cam orice produs electronic şi electrocasnic aveam în priză, de la smart TV la frigider, laptop, espresor, până la telefon.

  Auzisem despre o astfel de experienţă recent la o pensiune unde am fost cazaţi. Un şoc electric de o anvergură ceva mai mare a distrus toate produsele de tehnologie din locaţie: frigidere, centrală termică, televizoare, etc. Dar am spus că e un caz izolat şi „mie nu mi se poate întâmpla”.

  Aşadar, sfatul meu pentru voi este să nu lăsaţi pentru mult timp produsele electronice şi electrocasnice în soare şi cu atât mai puţin sursele de la care le alimentaţi. Temperaturile resimţite la nivelul solului în această perioadă sunt extrem de mari şi nu puteţi şti niciodată ce nenorociri pot avea loc. În plus, dacă aţi lăsat un dispozitiv în soare pentru mai mult timp, nu îi schimbaţi brusc temperatura, încercaţi să faceţi acest lucru treptat. Eventual, vânturaţi-l, permiteţi-i să se răcească puţin şi apoi mutaţi-l în alt loc.

  Gândiţi-vă ce se întâmplă când ieşiţi voi de la rece la cald sau de la cald la rece. Cam acelaşi lucru se întâmplă şi cu dispozitivele electonice şi electrocasnice, chiar dacă nu au suflet.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.