More

  Adobe nu mai oferă suport pentru Flash din 2020

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Adobe Systems a anunţat marţi că plănuieşte să nu mai îmbunătăţească şi să nu mai distribuie player-ul Flash până la finalul anului 2020. Adobe Flash este software-ul care a ajutat la aducerea conţinutului video online mai aproape de masele de pe Internet la începuturi, dar în acelaşi timp a frustrat oamenii pentru aproape douăzeci de ani cu update-uri frecvente şi bug-urile imprevizibile.

  Flash este sinonim cu Adobe încă de la început pentru rularea videoclipurilor şi animaţiilor în browserele web. Pe măsură ce Internetul s-a maturizat şi a crescut în popularitate, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Flash. Software-ul a devenit cel mai intens utilizat de către persoanele care vizionau clipuri şi jucau jocuri online.

  Pe măsură ce tot mai mulţi utilizatori foloseau Flash, a crescut şi rata criminalităţii cibernetice, iar hackerii au găsit modalităţi prin care să exploateze vulnerabilităţile de securitate din tehnologie şi le-au atacat computerele oamenilor, scrie Fortune.

  Fostul CEO Apple, Steve Jobs, a scris la un moment dat un eseu de 1700 de cuvinte despre ceea ce percepea el că sunt cele mai mari probleme ale Flash, precum designul sărăcăcios pentru dispozitivele cu touchscreen precum iPhone-uri şi iPad-uri de la Apple. Acesta a fost doar unul dintre motivele pentru care Apple nu a oferit niciodată suport pentru tehnologia Flash în cazul respectivelor gadgeturi.

  De-a lungul anilor, au existat mai multe companii de tehnologie care şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la Flash şi au început să utilizeze noi tehnologii precum limbajul de codare HTML5 pentru a rula video-uri şi jocuri interactive. Google şi Microsoft sunt doar doi dintre giganţii de tehnologie care au început deja propriile iniţiative pentru a opri suportul Flash în browserele lor în favoarea HTML5.

  Adobe va funcţiona cu organizaţii de tehnologie precum Apple, Facebook, Google, Microsoft şi Mozila să pună capăt Flash, a declarat Govind Balakrishnan, Vice-Preşedinte pentru Dezvoltarea Produsului la Adobe.

  Adobe a ales să pună capăt Flash pentru că este de părere că tehnologiile de codare precum HTML5, WebGL şi WebAssembly care pot oferi suport pentru video şi grafică 3D „s-au maturizat suficient şi sunt suficient de capabile să furnizeze alternative viabile la player-ul Flash.” Compania va oferi în continuare update-uri de securitate şi ocazional noi funcţii Flash până la finalul anului 2020, a mai adăugat acesta.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.