More

  Trump spune că Apple va construi „3 fabrici mari şi frumoase” în SUA

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple este una dintre companiile care preferă să păstreze secrete planurile de dezvoltare pe care le are, dar de data aceasta se face o excepţie. Preşedintele Trump a declarat marţi că CEO-ul Apple, Tim Cook, a „promis” să construiască „trei mari fabrici, frumoase fabrici” în SUA, citează CNN.

  „Îţi spun, Tim, dacă nu începi să construieşti fabricile în această ţară, nu voi considera administraţia mea un succes economic”, a declarat Trump pentru The Wall Street Journal. „M-a sunat şi mi-a spus că avansează.”

  Momentan, este neclar unde se vor localiza acestea fabrici de producţie, câţi oameni vor fi angajaţi şi care sunt tipurile de produse pe care le vor produce. În timpul campaniei, Trump a afirmat că „va determina Apple să construiească computerele alea şi lucruri în această ţară în loc să meargă în alte ţări.”

  După ce a fost ales preşedintele Americii, Donald Trump a ţinut să se facă auzit din nou cu privire la Apple, declarând pentru The New York Times că era scopul lui să „determine Apple să construiască o fabrică mare în Statele Unite sau mai multe fabrici mari.”

  Apple produce anumite componente pentru iPhone, iPad, iPod  şi Mac în America. Spre exemplu, display-urile pentru iPhone şi iPad sunt produse de Corning într-o fabrică din Kentucky. Foloseşte radio Wi-Fi şi celule produse în Texas de Avago Technologies şi procesoare produse de Samsung în Austin şi New York. De asemenea, Apple produce acum Mac Pro în Austin.

  Dar, iPhone, produs flagship Apple, este asamblat de sute de mii de muncitori în fabrici din China. Spre exemplu, Apple are 80000 de angajaţi în SUA, dintre care mulţi sunt în magazine.

  Tim Cook a precizat la începutul acestui an că Apple va pune un miliard de dolari într-un cont cu intenţia de a deschide noi poziţii la Foxconn, unul dintre cei mai mari furnizori Apple, în SUA, şi plănuieşte, de asemenea, să deschidă o nouă fabrică tot în SUA.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.