More

  Kaspersky lansează antivirusul gratuit Kaspersky Free

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Kaspersky Lab a anunţat că va oferi utilizatorilor o versiune gratuită a propriului antivirus, iar aceasta se va numi Kaspersky Free. Antivirusul oferă funcţiile de bază ale unui antivirus, precum scanarea fişierelor, a ataşamentelor de email şi actualizări gratuite.

  Facilităţile avansate, precum protecţia permanentă şi funcţii de control parental, rămân valabile pentru versiunea completă, care costă 50 de dolari pe an. Luna acesta, compania rusească aniversează 20 de ani de existenţă.

  Acesta este şi motivul oficial pentru lansarea unei versiuni gratuite de antivirus. Gratuitatea nu este o noutate în industria antiviruşilor, unde producătorii aleg această variantă pentru a atrage utilizatori către produsele contra cost.

  Însă, spre deosebire de alţi producători, Kaspersky nu a avut până acum o versiune gratuită. Kaspersky Free va fi lansat treptat pe parcursul următoarelor luni, urmând ca în România să fie disponibil la începutul lunii octombrie.

  Mutarea celor de la Kaspersky vine într-un moment dificil pentru industrie şi, în special, pentru compania rusească. Kaspersky a fost acuzată de oficialii americani că a dezvoltat produse pentru FSB, serviciul secret rus. Informaţia poate avea un efect negativ asupra companiei, în special în ţările în care există un puternic sentiment anti rusesc.

  De asemenea, imaginea de ansamblu a industriei de antiviruşi este una din ce în ce mai proastă şi din ce în ce mai multe voci vorbesc nu doar despre lipsa eficienţei, ci şi despre problemele pe care chiar produsele menite să ofere securitate le creează.

  În plus, ca încă un motiv de nemulţumire pentru producătorii suitelor de securitate, Microsoft include în Windows instrumente de securitate care se dovedesc suficiente dacă şi utilizatorul este atent la site-urile şi link-urile pe care le accesează.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.