More

  Google introduce un ad blocker nativ în browserul web Chrome

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  La începutul anului 2017 au început să apară zvonuri care indicau faptul că Google are în plan să introducă un ad blocker nativ în browserul web Chrome, atât pe desktop, cât şi pe mobile.

  Compania a confirmat oficial această decizie luna trecută, când a anunţat că funcţia va fi disponibilă în 2018. Ar putea părea ciudat că Google va introduce un ad blocker în browserul său, dat fiind că core business-ul companiei este în publicitate online.

  Reclamele care vor fi blocate vor fi cele inadecvate, care nu au de-a face cu Google. Standardele vor fi acceptate de membrii Coaliţiei pentru Reclame mai Bune, inclusiv de Google. Prin blocarea reclamelor ofensatoare, compania speră să descurajeze utilizatorii de la instalarea unui software de blocare a reclamelor de la terţi, care din păcate are un impact negativ asupra afacerii gigantului.

  În screenshot-urile de mai jos puteţi observa că setarea de blocare a reclamelor va putea fi găsită în secţiunea „Site Settings” din Chrome. Aceasta va fi activată implicit, ceea ce înseamnă că nu va trebui să urmăreşti când va fi disponibilă oficial pentru a putea beneficia de ea.

  Cu puţin noroc, spun specialiştii, aceasta ar putea reprezenta finalul reclamelor enervante, precum cele care îţi încarcă ecranul cu mesaje false şi îţi fac telefonul să vibreze fără să-i permiţi. Rămâne totuşi de văzut când va ajunge această funcţie şi pe versiunea desktop a Chrome.

  Ad blocker-ul nativ în browserul web Chrome a fost văzut deja atât în Chrome Canary, cât şi în Dev, dar depinde foarte mult de dispozitivul pe care îl foloseşti pentru a putea beneficia de el.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here