More

  Apple ar putea încheia un parteneriat cu Intel pentru tehnologia wireless 5G

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Intel a lansat săptămâna trecută produse din segmentul de conectivitate al dispozitivelor mobile. Seriile de modemuri Intel XMM 8000 cu capacități 5G vor aduce următoarea generație de conectivitate wireless pe PC-uri, smartphone-uri și dispozitive de infrastructură, cu lansare de produse la mijlocul anului 2018.

  Intel INTC, -0.92%, a îmbunătățit, de asemenea, planurile pentru un nou model 4G LTE care va oferi viteze de până la 1.6 gigabiți pe secundă, un upgrade generos comparativ cu opțiunile de conectivitate disponibile în prezent pe smartphone-uri (până la 1.0 gigabiți pe secundă), din nou cu target de lansare în 2019.

  Deși modemurile și produsele de conectivitate ar putea să pară doar o mică parte din povestea dispozitivelor mobile, piața este imensă, iar potențialul pentru Intel sau orice altă companie de profil este semnificativ. Toate smartphone-urile existente pe piață la această oră presupun modemuri, iar în viitor fiecare tabletă și fiecare laptop vor fi la fel.

  Modemurile 5G vor fi necesare pentru revoluția IoT care se îndreaptă spre noi cu miliarde de dispozitive conectate online în următorii 10 ani. Intel nu dezvoltă modemuri din curiozitate, în spate fiind desigur interese financiare. În lupta pentru piața țintă, Intel se luptă cu Qualcomm QCOM, -0.19% pentru viitorul 5G, deși este sesizabil că Qualcomm conduce la capitolul dezvoltare. Deși a fost anunțat în octombrie 2016, modemul Snapdragon X50 a fost prezentat pe un dispozitiv prototip luna trecută.

  Fast Company pretinde că, Apple va lansa iPhone-uri care vor utiliza tehnologia modem exclusiv Intel în perioada 2019-2020. Acest lucru ar reprezenta o schimbare de la AAPL de la Apple, -0.02%, o divizie între Qualcomm Snapdragon și Intel XMM. În Statele Unite ale Americii, iPhone-urile Verizon VZ, +1.45% și Sprint S, -0.32%, utilizează Qualcomm, în vreme ce la AT&T, -0.03% și T-Mobile TMUS, +0.37% folosesc intel.

  Testările independente arată că, iPhone-urile cu modemuri Qualcomm sunt mai rapide decât cele cu Intel. Apple ar trebui să fie atentă să nu lase politicile corporate să influențeze integrarea tehnologiei. În prezent, Apple duce mai multe bătălii în justiție cu Qualcomm, motiv pentru care balanța arată să încline spre un viitor parteneriat cu Intel.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.