More

  Uber spune că hackerii au compromis 57 milioane de conturi în 2016

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  57 de milioane de utilizatori Uber au fost afectați de un atac cibernetic care a vizat serviciul de ridesharing în 2016. Noi informații oferite publicității arată că, Uber a fost victima unui atac cibernetic care a afectat mai mult decât șoferii parteneri.

  Cel puțin patru state din America: Illinois, Massachusetts, New York și Connecticut, au declarat pentru Recode săptămâna aceasta că vor investiga problema, după de Uber a dezvăluit miercuri că atacul cibernetic a afectat 57 de milioane de clienți. Mai exact, acestora le-au fost compromise numele, adresele și numerele permiselor de conducere ale unor șoferi, în unele cazuri.

  Nu mai departe de luna august a acestui an, Uber a fost sancționat de Federal Trade Commission pentru practici de securitate și intimitate, dar cel mai probabil la acel moment nu se știa că Uber a suferit un atac cibernetic atât de mare în 2016, deși agenția a investigat compania și pentru alte probleme, care nu erau legate doar de securitate.

  Între timp, se pare că, utilizatorii Uber nu plănuiesc să stea cu mâinile încrucișate. Deja, un client Uber a dat în judecată compania pentru neglijență și practici înșelătoare de business. Alejandro Flores, căci așa se numește clientul, dorește să reprezinte o categorie de călători și șoferi Uber deopotrivă.

  ”Am ținut legătura cu o serie de avocați ai statului și cu FTC pentru a discuta pe marginea problemei și suntem pregătiți să cooperăm cu ei în anchetă”, a declarat un reprezentant Uber. ”Probabil vă întrebați de ce vorbim despre asta abia acum, după un an de zile. Am adresat aceeași întrebare, așa că am solicitat imediat o investigație amănunțită.”, declară CEO-ul Uber.

  Potrivit companiei de ridesharing, Uber a fost atacat spre finalul anului 2016, pe vreme când Travis Kalanick încă era la conducere. Prin accesarea unor date publice ale Uber, doi indivizi au reușit să vadă, și probabil să nu fure, informații personale ale 57 de milioane de utilizatori Uber din întreaga lumea. La acea vreme, Uber a plătit hackerilor suma de 100.000 de dolari pentru a-i determina să șteargă datele pe care le-au obținut. La nici un an de la acel moment, noul CEO Uber, Dara Khosrowshahi a ales să facă publică informația cu privire la incidentul legat de securitate, împreună cu scuzele de rigoare și promisiunea de a îmbunătăți apărarea digitală a companiei.

  În cazul a 48 de state din lume, există o lege care impune companiilor care au suferit atacuri cibernetice să comunice consumatorilor ce s-a întâmplat. În majoritatea cazurilor, companiile trebuie să divulge incidentul pe securitate dacă hackerii au furat date sensibile cu privire la consumatori, precum numere ale permiselor de conducere, cum s-a întâmplat în cazul Uber în 2016.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.