More

  Cum înlături keylogger de pe laptopul tău HP

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Unele laptopuri HP conțin o posibilă amenințare de securitate, iar tu poți afla dacă și laptopul tău are probleme și cum anume le poți rezolva. În luna mai, cercetătorii în securitate au descoperit că o serie de laptopuri HP conțineau un driver audio cu o funcție de tip keylogger. Acum, se pare că există încă un keylogger încorporat într-o bucată de software HP.

  Deși nu s-a comunicat cu privire la asta până astăzi, un buletin de securitate emis de HP în data de 7 noiembrie a dezvăluit că un driver touchpad Synaptics are potențialul de a fi folosit drept keylogger, conducând la o ”pierdere de confidențialitate locală”.

  Potrivit cercetătorului Michael Myng, cel care a descoperit vulnerabilitatea în timpul în care se uita în setările luminilor din tastatură ale laptopului HP, acest logging este dezactivat în mod implicit. Un hacker care încearcă să activeze acest keylogger  va fi nevoit să modifice o valoare a Registrului, care va putea fi făcută doar cu acces User Account Control (UAC).

  ”Un terț va avea nevoie de privilegii administrative pentru a putea profita de vulnerabilitate”, a confirmat HP. Buletinul de securitate emis de companie notează, de asemenea, că ”nici Synaptics, nici HP, nu au acces la datele consumatorului ca rezultat al acestei probleme.”

  Cum scapi de keylogger-ul de pe laptopul tău HP

  Pentru a vedea dacă laptopul tău conține acest tip de driver, verifică modelele din pagina HP Security Bulletin. Deja există un driver updatat disponibil, care înlătură vulnerabilitatea. Dacă găsești laptopul tău pe listă, trebuie doar să dai click pe link-ul care îi corespunde și să descarci noul driver. Un keylogger este folosit de regulă de departamentele IT pentru a ajuta în cazul problemelor de rețea, dar hackerii uneori îl folosesc pentru a intra în posesia unor date sensibile, precum parole sau numere de card de credit.

  Nu uita să menții sistemul de operare al laptopului actualizat la zi cu ultimele patch-uri de securitate, în timp ce urmărești în permanență patch-urile de securitate de la producător.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.