More

  Asigură-ți casa de sărbători cu două soluții inteligente de la TP-Link

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De câte ori nu ți s-a întâmplat să uiți placa de păr în priză sau să lași lumina aprinsă? Mie, de foarte multe ori, iar rezultatul se reflectă de fiecare dată în întâlniri stresante cu familia sau prietenii. Nu este deloc plăcut să te trezești în mijlocul unei petreceri cu gândul că nu ai oprit ondulatorul de păr și culmea, l-ai mai și lăsat pe dulap în baie, la un loc cu multe produse din plastic, ușor inflamabile. La fel de neplăcut este să te uiți pe camera de supraveghere și să vezi că ai lăsat pentru 2 săptămâni, cât ai fost plecat în vacanță, lumina aprinsă în sufragerie.

  Pentru toate aceste episoade mai puțin plăcute, producători precum TP-Link s-au gândit să ne vină în ajutor. Noi, indiferent că plecăm la 20 de minute sau 5 ore distanță de casă, preferăm să ne asigurăm locuința cu soluții inteligente, care să ne permită să manevrăm situațiile de risc de la distanță, printr-o simplă aplicație pe dispozitivul mobil.

  V-am povestit pe Noobz cum verificăm periodic ce face animalul de companie cu ajutorul camerei de supraveghere Wireless TP-Link HD Pan-Tilt, iar în rândurile ce urmează o să vă vorbesc puțin despre utilitatea unei prize și a unui bec inteligent.

  Sincer, prima data când am auzit despre soluțiile smart home, deși sunt pasionată de tot ce înseamnă tehnologie, am fost sceptică în ceea ce le privește. Iar asta în mare parte și pentru că eram obișnuită cu un anumit stil de utilizare a dispozitivelor din casă și că până acum un an de zile locuiam în casă cu cel puțin două personae care puteau să îmi salveze spatele când uitam ceva în priză sau eram plecată pentru o perioadă mai lungă de timp de acasă.

  Cum am ajuns să-mi fac concediile cu o priză inteligentă după mine

  Cu priza inteligentă TP-Link HS110 am avut până acum două episoade cu final fericit. Una dintre situații a avut loc în toiul nunții verișoarei mele m-am trezit că am uitat ondulatorul de păr în priză, fiind foarte grăbită să ajung la timp la eveniment pentru a prinde tradițiile moldovenești, cum sunt ruptul turtei sau hora miresei. Dat fiind că aveam de parcurs 29 km dus și 29 km întors pentru a scoate dispozitivul din priză, aș fi avut de piedut pe drum mai bine de o oră, timp în care toată familia și prietenii se distrau și se bucurau de un moment unic. Astfel, am intrat în aplicația Kasa de la TP-Link, am dezactivat priza inteligentă și am avut posibilitatea să mă distrez liniștită până a 2-a zi la răsărit.

  Cum am ajuns să port după mine o priză inteligentă pentru utilizarea în orice baie? Ei bine, am un obicei în a lăsa tot timpul obiecte în priză, de la periuța de dinți electrică, la mașina de spălat sau placa de păr. Iar când plecam în vacanță, de cele mai multe ori mă măcina gândul că ar fi putut lua foc casa din cauza neatenției mele. Iar incidentele cu obiectele lăsate în priză nu au loc doar la mine acasă, ci și la părinți acasă, la prieteni sau frați și inclusiv pe unde mă cazez când mergem în concediu. Astfel, primul lucru pe care îl fac oricând ajung undeva unde folosesc anumite dispozitive în baie, care presupun consum de curent electric, este să bag priza inteligentă în priza din perete, pentru avea tot timpul controlul asupra ei din aplicație.

  În timp ce o priză inteligentă este mereu după mine, o alta, modelul TP-Link HS100 este folosită acasă în priza din perete, unde sunt conectate cele mai multe dispozitive din casă. Spre exemplu, în living avem un prelungitor cu 5 intrări, pentru routerul Wireless, smart TV-ul Philips Ambilight, sistemul de gaming, veioză și laptop. Chiar dacă aceasta se dezactivează cu o simplă apăsare de buton, se întâmplă ca de multe ori să fim pe fugă și să uităm de ea, iar în acele situații o oprim fără probleme din aplicație. După mai bine de jumătate de an de utilizat prize inteligente, concluzia este că suma medie de 150 lei, cât costă un astfel de produs, este prea puțin pentru liniștea de care ai parte când scapi de grija obiectelor conectate la sursa de energie electrică, fie că vorbim de filtru de cafea, smart TV, placă sau ondulator de păr, veioză sau chiar și încărcător de telefon.

  Adio becuri tradiționale, bun venit becuri inteligente

  Foarte util mi se pare în același timp să renunți la becurile tradiționale, fie ele și economice, în favoarea becurilor inteligente. Spre exemplu, am testat și am ajuns ulterior să folosim becurile Smart Wi-Fi LED Bulb de la TP-Link, care își schimbă culoarea. Dacă cineva mi-ar fi spus în urmă cu câțiva ani că voi putea la un moment dat să controlez lumina din încăpere printr-o banală aplicație, nu cred că aș fi avut o reacție prea plăcută.

  Cât de neplăcut poate fi să te așezi seara în pat și să constați că ai uitat să stingi lumina sau mai mult, să citești o carte la lumina albă de neon, care pur și simplu îți dă dureri de cap? Pentru mine, este un disconfort major, mai ales când nu există cineva în preajma mea să facă lucrurile pentru mine. Nu vreau să fiu înțeleasă greșit, nu sunt leneșă din fire, dar pur și simplu după o zi solicitantă, când ajungi să te așezi în pat, ți-ai dori ca toate lucrurile să se întâmple la o simplă bătaie din palme.

  Becul inteligent de la TP-Link poate fi controlat tot din aplicația Kasa. Tot ce trebuie să faci este să îl conectezi la veioză, aplică sau lustra, să îl introduci în aplicația de mobil, iar apoi îl poți aprinde sau stinge, îi poți schimba intensitatea sau chiar culorile. Becul inteligent îți oferă culori pentru orice ocazie și este echivalentul a 60W, setează luminozitatea ideală, funcționează cu orice tip de router Wireless și reduce consumul de energie. Prețul unui bec inteligent TP-Link LB130 este de 250 lei, dar dacă luăm în calcul consumul redus de energie și toate funcționalitățile pe care acesta ți le pune la dispoziție, parcă merită investiția. Desigur, pe piață există și alte modele de becuri inteligente, mai ieftine sau mai scumpe, dar în cele din urmă tot ce contează este ca produsul ales să se potrivească nevoilor fiecărui utilizator în parte.

  Văd foarte util în casă cel puțin un bec inteligent pentru familiile care au bebeluși, care dorm destul de mult pe timpul zilei și nu trebuie deranjați de lumina obositoare a becului clasic. De asemenea, acesta ar trebui luat în considerare și de pasionații de cărți, care și-au amenajat un loc din încăpere special pentru citit, cu o veioză boemă și un fotoliu-balansoar.

  Cam acestea sunt tipurile de experiențe pe care le avem cu două dintre produsele inteligente pentru acasă, priza și becul inteligent de la TP-Link. Dacă aveți întrebări speciale cu privire la aceste produse sau dacă aveți anumite sugestii de utilizare a acestora, vă invităm să ne scrieți în secțiunea de comentarii de mai jos sau pe e-mail la redactie@noobz.ro. Nu uitați să ne dați un like și pe pagina de Facebook Noobz, plus un follow pe Instagram.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.