More

  YouTube anunță noi reguli pentru creatorii de conținut

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  YouTube anunță noi restricții cu privire la modul în care poți face bani pe site. Un canal de YouTube trebuie să aibă 1000 de abonați și să însumeze 4000 de ore de vizualizare în ultimele 12 luni pentru a câștiga venituri din reclame, potrivit noului plan al platformei.

  Noile schimbări anunțate de YouTube în ceea ce privește monetizarea vor afecta toate canalele noi și pe cele existente începând cu 20 februarie 2018, începând de astăzi. Dacă respectivele canale nu satisfac cerințele YouTube, acestea vor fi îndepărtate din Programul YouTube Partner. Postarea de blog YouTube servește ca un avertisment de 30 de zile pentru tote canalele care sunt aproape de pragul respectiv. Ca răspuns, canalele mai mici folosesc secțiunea de comentarii a postării de blog pentru a face reclamă canalelor lor.

  Creatorii de conținut video oferă ”abonare la schimbul abonării”, ceea ce înseamnă că se vor abona la orice canal care face același lucru pentru ei.

  Prin aceste modificări, YouTube spune că previne situațiile în care personajele rău-voitoare pot să afecteze creatorii de conținut. Postarea de blog a fost scrisă de Chief Product Officer Neal Mohan și de Chief Business Officer Robert Kyncl, iar din aceasta reiese că: ”Mare parte din acest efort va întări cererile pentru monetizarea celor cunoscuți drept spammeri, interpreți și alți actori negativi, care nu trebuie să ne mai afecteze ecosistemul sau să profite de tine, timp în care continuăm să-i recompensăm pe cei care fac ca platforma noastră să fie grozavă.”

  La prima vedere, decizia YouTube pare să afecteze canalele mici, dar de fapt mai multe canale vor fi afectate, mai exact aproximativ 99% dintre cei care fac mai puțin de 100 dolari pe an și 90% dintre cei care au făcut mai puțin de 2,5 dolari în ultima lună.

  YouTube a fost atacat anul trecut pentru că a demonetizat videoclipuri fără să comunice. Acum, YouTube nu mai repetă greșeala respectivă și încearcă să comunice eficient planul înainte să acționeze. Întrebarea este dacă grupul de persoane tagetate este cel potrivit sau nu.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.