More

    Cum descarci arhiva de date Facebook și ȘTERGI DEFINITIV contul

    În urma scandalului Cambridge Analytica, în care compania a colectat datele utilizatorilor Facebook și le-a folosit în diferite scopuri, fără acordul persoanelor, specialiștii recomandă ștergerea definitivă a contului social media, dar nu înainte de a descărca conținutul publicat de-a lungul timpului pe platformă. Cum descarci conținutul postat și cum ștergi contul Facebook, află din rândurile de mai jos.

    Cum descarci datele de pe Facebook

    Orice utilizator de Facebook are posibilitatea să descarce de pe platforma social media o copie a datelor publicate de-a lungul timpului pe Facebook. Datele include informații din timeline, postări pe care le-ai distribuit prin mesaje private, ca de altfel și fotografii și nu numai.

    În plus, arhiva mai include informații care nu sunt disponibile pur și simplu prin autentificarea în cont, precum reclamele pe care ai dat click, adrese care sunt logate când ești logat / delogat de pe Facebook și nu numai.

    Pentru a descărca o copie a datelor Facebook, intră în SETĂRILE CONTULUI, iar la final de GENERAL ACCOUNT SETTINGS, selectează ”Download a copy”. Facebook îți va genera o copie a informațiilor pe care le-ai distribuit pe platformă, precum postări, poze, video-uri, mesaje și conversații private, informații din secțiunea Despre a profilului și nu numai. Facebook va trimite arhiva de date prin email la adresa prin care ți-ai creat contul de Facebook.

    Cum ștergi permanent contul Facebook

    Dacă ai analizat foarte bine lucrurile și ai ajuns la concluzia că dorești să nu mai folosești niciodată Facebook, poți să ceri gigantului să îți șteargă definitiv contul. Ceea ce trebuie să știi este că NU vei mai avea posibilitatea să reactivezi contul o dată ce ți-a fost aprobată ștergerea definitivă de către Facebook.

    Dacă vrei să ștergi permanent contul de Facebook și să nu mai existe nicio opțiune de recuperare a acestuia, cere-i Facebook să Șteargă Contul.

    Ce trebuie să știi dacă ștergi definitiv contul Facebook

    În cazul în care ștergi contul de Facebook, oamenii vor observa acest lucru gradual, nu din primul moment. Mai exact, procesul de ștergere definitivă a contului de Facebook poate dura până la 90 de zile din momentul în care ai lansat cererea. Pe măsură ce Facebook șterge informațiile despre tine de pe sistemele de back-up, acestea nu vor mai fi accesibile pentru cei care încă mai utilizează Facebook.

    Nu uita că, dacă Facebook îți șterge contul de utilizator de pe platformă, împreună cu întreg istoricul tău de date, asta nu înseamnă că datele vor fi șterse și de la utilizatorii cu care ai interacționat de-a lungul timpului în privat sau public.

    Foto: CHRISTOPHER MINESES/MASHABLE

    URMĂREȘTE-NE

    16,068FaniÎmi place
    1,142CititoriConectați-vă
    12,649AbonațiAbonați-vă

    Cele mai noi știri

    Pe același subiect

    Leave a reply

    Please enter your comment!
    Please enter your name here