More

  Uber vinde afacerea din Asia de Sud-Est companiei competitoare Grab

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Uber a căzut de acord să vândă afacerea regională din Asia de Sud Est companiei Grab, competitorul său principal din piața respectivă, iar ca parte a înțelegerii, afacerea de ridesharing va primi 27.5% din acțiunile companiei, iar CEO-ul Dara Khosrowshahi se va alătura conducerii Grab.

  Prețul de vânzare al Uber în Asia de Sud Est nu a fost făcut public, dar compania americană va beneficia de ”câteva miliarde de dolari”, potrivit unui email transmis de CEO-ul Uber către angajați.

  Grab, susținut de SoftBank și Didi, va beneficia inclusiv de cei 500 de anagajați din regiune, informație comunicată tot de Khosrowshahi. Ultima dată, compania Grab a fost evaluată la 6 miliarde de dolari, întâmpinând o creștere de la 4 miliarde de dolari. În afară de mașini și serviciile de taxi, Grab mai are în portofoliu și o platformă de plăți numită GrabPay, iar de curând a lansat o platformă de servicii financiare.

  Grab nu achiziționează doar serviciul de ride-sharing Uber în Asia de Sud-Est, ci și UberEats, afacerea de livrare de mâncare.

  Asia de Sud-Est este cea de-a 3 piață majoră de pe pe care iese Uber în urma unor înțelegeri de acest tip. În vara anului 2016, Didi a achiziționat Uber în China, iar în vara lui 2017, Uber s-a retras din Rusia prin fuziunea cu Yandex.Taxi.

  CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a comunicat angajaților că noua tranzacție va ajuta compania să se concentreze pe piețe precum India, America Latină și Orientul Mijlociu. Înțelegerea dintre Uber și Grab este semnificativ diferită de tranzacțiile pe care le-a făcut cu Didi și Yandex. Didi a investiti un miliard de dolari în Uber la data tranzacției, în timp ce Grab nu va face acest lucru.

  Ca parte a fuziunii cu Yandex, cele două companii au creat o societate mixtă în care Yandex este majoritară. În schimb, Grab a achiziționat Uber în Asia de Sud-Est și o va absorbi în propriile operațiuni.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.