More

  Vreau un website – Care este primul pas

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Prezența online nu este o joacă de copil, iar dacă nu ai grijă cum împachetezi informația, riști să se întoarcă totul împotriva ta ca un boomerang. Iar acest lucru vi-l confirmă o persoană care a experimentat tot ce se poate experimenta în materie de comunicare online.

  Nu este deloc complicat să îți faci un website, o dată ce ai stabilite clar obiectivele acestuia. Desigur, există și acele personae care își construiesc website-uri și fără să aibă obiective clare, doar ca să fie în tendințe, dar nu despre acestea este articolul de azi. Recomandarea noastră este ca, atunci când decizi să îți faci un website, să te arunci în luptă doar dacă știi că ai toate armele necesare și nu pleci ”câine surd la vânătoare”.

  Lansarea unui website fără un scop anume și fără un plan de conținut prestabilit este echivalentul deschiderii unui magazin fără să știi dinainte ce anume ai de gând să vinzi. Un site trebuie să aibă o structură clară, un parcurs firesc care să pună în valoare conținutul pe care îl publici periodic.

  Pentru că proiectele online sunt mai complicate decât simple imagini și butoane social media aruncate pe o pagină digitală, voi încerca să sparg informațiile în mai multe teme de discuție, pe care puse cap la cap să le folosiți în dezvoltarea prezenței online. Pentru aprofundare, vă așteptăm desigur să ne scrieți completând formularul din footer (josul paginii).

  Ce este structura website-ului și cum mă ajută

  Structura website-ului te ajută să ajungi cât mai simplu și rapid la informația dorită. Cu cât ai o structură mai stufoasă, dezvoltată pe nivele, cu atât va fi mai complicat pentru utilizator să ajungă la serviciul sau produsul pe care îl livrezi. Este la fel ca în cazul unui imobil proaspăt construit. Dacă structura nu este bine gândită din capul locului, șansele sunt foarte mari ca la un moment dat construcția să cedeze. Structura definește rezistența, utilitatea și experiența de utilizare.

  În funcție de industria în care activezi, structura website-ului poate să capete diferite forme. Poți opta pentru o structură one page, prin care să scoți conținutul pe o singură pagină, cât mai ușor de parcurs și accesat de utilizator sau poți să mergi pe o structură pe 2 sau mai multe nivele, în funcție de cât de multă informație ai de comunicat și care este obiectivul pe care îl ai.

  Spre exemplu, dacă deții un singur produs pe care dorești să îl comercializezi online, un landingpage sau un site one page cu toate categoriile extrase pe o pagină, în câteva scroll-uri de mouse, sunt tot ce ai nevoie. Dar, dacă activezi în domeniul imobiliar și trebuie să promovezi mai multe proiecte pe care le ai în dezvoltare, cu scopul final de a le vinde, este recomandat să recurgi la un website pe mai multe nivele, cu un meniu vizibil, lizibil și foarte bine împărțit.

  Dacă lucrezi cu specialiști în online, care asigură atât conceptul, cât și designul, implementarea, calendarul de conținut și promovarea, poți negocia cel mai probabil ca structura să intre tot în atribuțiile acestora. Dar dacă ai ales să mergi pe varianta freelance, pentru că ”știi tu pe cineva”, structura este responsabilitatea ta.

  Este greșit să pleci la drum cu principiul ”te plătesc să-mi faci site, deci mă aștept să mi-l dai la cheie”, mai ales atunci când lucrezi doar cu un Web Developer, care nu are pregătire pe conținut. Crearea unui site este un serviciu, stabilirea structurii website-ului, alimentarea acestuia cu informație / conținut și promovarea sunt cu totul alte servicii.

  Costurile diferă în funcție de experiența specialistului și pot să crească pe măsură ce adaugi funcționalități noi în site. Instalarea unei teme prestabilite WordPress nu este unul și același lucru cu implementarea HTML și dezvoltarea unui design personalizat / custom. Platformele pe care sunt dezvoltate site-urile diferă și ele și pot influența în același timp costurile, dar pe tema aceasta vom discuta cu altă ocazie.

  Site-ul se dezvoltă pe baza unui design

  În plus, un site-ul se dezvoltă pe baza unui design, care poate fi prestabilit (o temă aleasă de pe internet, contracost sau gratis, care te limitează destul de mult când vine vorba de structură, dar este accesibil ca preț) sau personalizat (creat de un Web Designer, pe baza unei structuri personalizate comunicate în prealabil, care include și conținutul pentru fiecare pagină din site).

  Când ai un design prestabilit, de regulă trebuie să dezvolți conținutul condiționat de acesta, dar când optezi pentru un design personalizat, chiar dacă este ceva mai costisitor, acesta îți permite să fii cât se poate de creativ.

  În concluzie, structura dă tonul website-ului. Nu ai structură, nu poți cumpăra o temă prestabilită de pe internet, nu poți să dezvolți un design custom și nu poți să dai în lucru website-ul unui Web Developer Freelance.

  Dacă poți să mai amâni o vreme calendarul de conținut pentru website sau descrierile din categorii, structura nu suportă amânare. Structura se stabilește pe baza categoriilor în care se împarte business-ul tău. La Noobz.ro, spre exemplu, structura pleacă de la meniul pe 2 nivele (categorii și subcategorii, care stabilesc paginile din site) și se dezvoltă cu sitemain-ul, modul în care sunt extrase anumite categorii pe pagini, pozițiile de reclame și până la footer sau butoanele social media, iar lista nu se oprește aici.

  Dacă ai o idee de business online și ai nevoie de îndrumări în ceea ce privește structura viitorului website sau a calendarului de conținut, poți să îmi scrii la adresa madalina@noobz.ro și voi reveni la tine cu recomandările de specialiști în online de care ai nevoie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.