SHARES

Facebook îți permite să ștergi în masă ”aplicațiile vampir” – Cum faci asta

Mădălina Gănescu
- acum 2 săptămâni în Aplicaţii

De fiecare dată când te conectezi la o aplicație, îi oferi acesteia permisiunea să îți înregistreze detaliile. Un nou instrument de la Facebook permite utilizatorilor să întrerupă legătura cu aplicațiile nedorite ale terților.

Până acum, utilizatorii Facebook erau nevoiți să șteargă sute sau mii de aplicații individual, dar în urma scandalului Cambridge Analytica, în care se discută despre faptul că datele a 50 de milioane de utilizatori au fost vândute la terți cu diferite scopuri, gigantul social media vine cu modificări drastice.

Facebook a lansat o nouă funcție prin care poți șterge aplicațiile de la terți în masă, nu doar individual, cu scopul de a te ajuta să îți protejezi datele. Instrumentul tehnic ajută utilizatorii Facebook să întrerupă conecțiunea la ”aplicațiile vampir” dezvoltate de terți. Astfel, acestea nu vor mai avea acces la datele utilizatorilor.

Facebook trece printr-o criză de imagine și este supusă unei presiuni publice considerabile în urma scandalului în care a fost implicată din cauza firmei de consultanță politică Cambridge Analytica, care se presupune că a utilizat datele a zeci de milioane de utilizatori Facebook în campania Brexit din Marea Britanie și în cadrul alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii, unde Donald Trump a ieșit detașat învingător.

Noua funcție Facebook face parte dintr-o serie de schimbări rapide pe care gigantul social media le face pentru a diminua din scandalul datelor private. ”Le arătăm deja oamenilor la ce aplicații sunt conectate conturile lor și cum să controleze datele la care acele aplicații au primit permisiunea. Luna următorare, vom face această opțiune mult mai vizibilă și mai ușor de utilizat”, a declarat un reprezentant Facebook pentru TechCrunch.

Pentru a avea acces la noua funcție de ștergere în masă a aplicațiilor de la terți care au acces la datele tale personale din Facebook, mergi în secțiunea Aplicații din Setările Facebook, unde poți vedea toate aplicațiile terțe care au acces la informațiile din profil sub secțiunea ”Logged in wih Facebook”. Selectează fiecare căsuță de lângă aplicațiile pe care vrei să le ștergi și apoi apasă ”Remove” (Șterge).

”În total, credem că informații private ale până la 87 de milioane de persoane – preponderent în SUA – au fost distribuite necorespunzător cu Cambridge Analytica”, se arată în postarea oficială de blog a Facebook, prin care sunt anunțate și alte modalități de securizare a datelor la care lucrează gigantul.

COMENTARII

Comentarii

comentarii

Loading...