More

  Controlează accesul copilului și angajaților la internet prin routerul wireless

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Internetul este una dintre cele mai mari și periculoase capcane pe care le pot experimenta copiii și adolescenții. Pentru a evita experiențele neplăcute, părinții au posibilitatea să le controleze activitatea pe internet, iar asta cu ajutorul routerului wireless.

  Desigur, există și alte soluții prin care poți urmări ce face copilul cât timp nu te afli în preajma lui, spre exemplu utilizând o cameră de supraveghere, dar totuși, uneori împrejurările impun intimitate indiferent de vârstă.

  Astfel, dacă vrei totuși să oferi fiicei sau fiului tău libertatea cuvenită, dar în egală măsură să îi limitezi accesul la internet pentru a evita consumul prea mare de conținut disponibil la liber în mediul virtual, fie că vorbim de platforme social media sau de website-uri cu conținut explicit (pe care inevitabil la un moment dat cei mici le accesează), cu un router potrivit poți scăpa de dureri mari de cap.

  Funcția de control parental de pe routerul wireless Archer C5 te ajută să supraveghezi copiii, ca de altfel și personalul care are grijă de aceștia când tu ești la birou, într-un mod controlat, cu ajutorul cuvintelor cheie care limitează nivelul de acces web.

  Cu siguranță la un moment dat ți-ai pus întrebarea: Cum aș putea să îi restricționez bonei accesul la anumite platforme, astfel încât să utilizeze timpul de muncă pentru supravegherea celui mic?

  Ei bine, noi am testat routerul de la TP-Link și cu ajutorul acestuia îți spunem sigur că poți, nu doar să limitezi durata de navigare pe Internet, ci și să restricționezi accesul la anumite site-uri web.

  Aceste funcții sunt utile inclusiv în cazul în care afacerea ta se desfășoară într-un spațiu cu o suprafață între 50 – 120 de metri pătrați, cu un număr de până la 10 – 15 angajați.

  În cazul în care vrei să îi ții și pe subalterni sub control atunci când vine vorba de internet și să le limitezi accesul pe anumite site-uri, routerul wireless îți poate fi un partener de încredere.

  Cum folosești funcția de Control Parental pe routerul wireless TP-Link Archer C5

  1. Introdu în URL: 192.168.0.1 după care setează o parola de acces în panoul de administrare al routerului.

  2. Selectează din meniu Control Parental și se va deschide un ecran din care poți stabili dispozitivele care vor fi restricționate, intervalul de timp în care nu va exista acces la internet de pe respectivele dispozitive, restricțiile de conținut, etc.

  3. Dacă ai mai mult de un dispozitiv de controlat, apasă butonul ADD și introdu datele acestuia, la fel cum ai procedat și la pasul anterior. Există și optiunea „Scan”, care va găsi toate dispozitivele conectate la router.

  4. Setează intervalele de timp în care vrei să limitezi accesul la internet pentru dispozitivele selectate și apasă OK pentru a le salva. Pentru a deschide fereastra cu intervalele orare, apasă pe iconița de lângă EFFECTIVE TIME.

  6. Poți inclusiv să restricționezi accesul pe anumite website-uri. Spre exemplu, dacă cel mic (sau un angajat) stă prea mult pe Facebook, poți restricționa accesul la acest conținut.

  Controlul Parental este o funcționalitate intuitivă, foarte simplu de utilizat și extrem de utilă atunci când vrei să controlezi accesul membrilor familiei sau angajaților la un anumit tip de conținut sau la internet.

  Noul router Archer C5 lansat recent de TP-Link nu este creat doar pentru părinții care doresc să aibă control asupra activității copiilor pe internet, ci și pentru utilizatorii care doresc un Wi-Fi Dual Band de mare viteză pentru conexiuni bune, de 3 ori mai rapide decât cele în tehnologia Wireless N.

  Dacă vrei să faci streaming HD fără probleme, să te joci online sau să întreprinzi orice alte task-uri online, acest model de router este o alegere inspirată. Cu 300 Mbps în bandă de 2,4 GHz și 867 Mbps în bandă de 5 GHz, Archer C5 vine cu o tehnologie avansată a antenelor, care crește sensibilitatea la recepție pentru a mări acoperirea Wi-Fi în casa ta.

  Noi am testat routerul TP-Link Archer C5 în diferite scenarii, precum supravegherea casei prin camerele de supraveghere  pe care le avem montate la distanțe de până la 10 metri de router, gaming online care necesită o bandă mare de date, ca de altfel și pentru transmitere de date de mari dimensiuni (fotografii, videoclipuri) sau streaming.

  Un alt lucru destul de interesant la acest model de router mi s-a mai părut posibilitatea de a-ți crea o rețea wireless personală, iar pentru cei care vin în vizită la tine să stabilești o cu totul altă rețea, ca să nu mai spun de serverul VPN, care îți permite accesarea rețelei de acasă când ești în altă țară.

  Routerul se montează simplu și rapid, antenele fac toate conexiunile mai eficiente și stabile, iar designul produsului este destul de atractiv, potrivit pentru orice tip de design interior.

  CONCURS TP-Link Archer C5

  UPDATE 15.06.2018: Câștigătorul concursului este Ispir Gabriela

  Iar pentru că ne-a plăcut foarte mult și îl considerăm printre cele mai fiabile și mai potrivit routere pentru uz casnic, ne-am gândit împreună cu TP-Link să scoatem un produs la concurs pe pagina de Facebook Noobz, la care puteți participa, dacă parcurgeți câțiva pași simpli:

  LIKE paginii de Facebook Noobz
  LIKE paginii de Facebook TP-Link
  Menționează 2 caracteristici hardware / software ale routerului, pe care le considerați un avantaj și de ce?
  Menționează 2 prieteni cărora le-ai recomanda acest model de router wireless.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.