More

  Review căști de gaming Plantronics RIG 400

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am tot primit întrebări din partea voastră precum: care sunt cele mai bune căști de gaming raportat calitate preț? ce mouse de gaming să îmi cumpăr? ce tastatură de gaming pe care să o utilizez și la muncă îmi recomanzi?

  Motiv pentru care am zis că este cazul să testăm mai multe astfel de produse și chiar să organizăm o serie de concursuri pe Facebook (așadar, rămâneți activi pe Noobz – pregătim noi suprize).

  Cele mai nou testate căști de gaming sunt Plantronics RIG 400, ușoare ca un fulg, foarte confortabile și care, deși au un design robust, sunt mai degrabă ”ca un bărbat solid, dar blând”. În linii mari, pentru cei care nu au răbdare să parcurgă întreg review-ul, trebuie să menționăm că RIG 400 vin cu un sunet decent pentru prețul de 200 lei la care pot fi achiziționate.

  Calitatea microfonului este destul de bună, iar dacă ținem cont și de faptul că producătorul creează echipamente special pentru companii cu profil de activitate call-center și nu numai, vom înțelege că nu s-a jucat nimeni cu funcționalitățile produsului.

  Ca orice produs care trebuie să sacrifice din avantaje pentru a suplini la capitolul preț, ar mai fi de precizat că Plantronics RIG 400 nu izolează sunetul de ambianță la fel de bine cum o fac frații săi mai mari sau competitorii mai scumpi, cum de altfel nici nu oferă acea senzație pătrunzătoare prin bass puternic în timpul jocului.

  Designul RIG 400 permite din păcate zgomotului de fundal să pătrundă, motiv pentru care în timpul jocului nu îți va fi deloc greu să auzi ce fac ceilalți în jurul tău. Cel puțin avem un aspect fericit – mama sau soția nu vor mai fi nevoite să te strige de 4 ori la masă, ca tu să nu auzi în fond niciodată și să începeți o nouă ceartă.

  O modalitate prin care căștile de gaming de la Plantronics reușesc să compenseze este la capitolul audio, prin faptul că acestea vin cu tehnologia Dolby Atmos, cea mai simplă modalitate prin care să experimentezi revoluția sunetului când consumi conținut 4K.

  Deși nu ai parte de un bass puternic în joc cu Plantronics RIG 400, te poți bucura de un sistem de sunet tri-dimensional, ceea ce înseamnă că nu vei simți doar sunetele ce se propagă din spate sau lateral, ci și pe cele de sus.

  În același timp, nu poți să îți dorești să ai parte chiar de toate funcționalitățile high-end când vine vorba de căști de gaming, dacă vrei totuși să achiți un preț accesibil. La un anumit punct, trebuie să fii disponibil să sacrifici ceva – acum depinde ce anume.

  Dacă obișnuiești să te joci pe Xbox One sau pe PC-uri cu Windows 10, trebuie să știi că Plantronics RIG 400 sunt compatibile cu dispozitivele, dar pentru a beneficia de Atmos pe PlayStation 4, trebuie să le utilizezi cu o consolă Microsoft.

  Principalul motiv pentru care ne-au plăcut căștile Plantronics RIG 400 nu este cel legat de sunet. Deloc surprinzător, acestea te cuceresc când vine vorba de design și confort. Dacă ești un gamer hardcore, bugetul nu-ți permite să investești în produse premium, dar vrei totuși să ai parte de o experiență pozitivă atunci când stai în joc 6 – 8 ore pe zi sau mai mult, cu siguranță înțelegi importanța utilizării unei perechi de căști de gaming confortabile și ușoare.

  Fiecare utilizator în parte are un grad de sensibilitate diferit atunci când utilizează căști on-ear. În plus, la acest capitol intervine și forma urechilor sau dimensiunea acestora. Din păcate, încă nu au fost lansate căștile de gaming care să se modeleze după fiecare pavilion al urechii în parte, semn că în continuare unul dintre criteriile de selecție ale căștilor ar trebui să rămână confortul oferit și greutatea acestora.

  Căștile de gaming RIG 400 au un material moale care acoperă urechile, fără să le atingă, iar căștile sunt deschise, ceea ce înseamnă că aerul poate să treacă cu ușurință prin cupele pentru urechi, pentru a evita încălzirea și înroșirea pavilionului urechii. Desigur, acest lucru înseamnă că izolarea sunetului este influențată, așa cum vă spuneam și mai sus.

  RIG 400 nu sunt compatibile doar cu dispozitivele de gaming, ci și cu aproape toate smartphone-urile și computerele. Spre exemplu, dacă vrei să le utilizezi exclusiv pentru căști sau exclusiv pentru microfon, ai două căi de acces separate, pentru fiecare dintre ele.

  Noi am testat căștile în mare parte la PC, iar dat fiind că înainte am utilizat căștile HyperX Cloud Alpha, diferențele au putut fi observate rapid, iar în anumite momente din joc faptul că microfonul se auzea în căști devenea destul de frustrant.

  Am luat feedback și de la partenerii noștri de gaming în ceea ce privește calitatea sunetului redat prin microfonul RIG 400 și ne-au precizat că se aude foarte bine și clar.

  Dacă ești audiofil, Plantronics RIG 400 nu sunt căștile pentru tine. Poți asculta cu acestea un playlist de pe smartphone în metrou sau tramvai, dar nu te aștepta să nu ai parte de ambianța produsă de cei din jur.

  În final, dacă incluzi acest model de căști pe lista de preferințe, principalele avantaje de care e bine să ții cont sunt confortul și greutatea acestora, tehnologia Dolby Atmos și faptul că le puteți utiliza cu o gamă largă de dispozitive, de la smartphone la laptop, PC, Xbox One și PlayStation 4. Cât despre dezavantaje, zgomotul de ambianță și lipsa bass-ului ar putea reprezenta un disconfort în anumite circumstanțe.

  Căștile de gaming Plantronics vin într-o gamă variată, iar dacă doriți să achiziționați un model cu ceva în plus față de RIG 400 în ceea ce privește tehnologia, dar la un confort asemănător, puteți consulta lista de pe eMAG. La acest moment, RIG 400 mai sunt disponibile doar în oferta câtorva retaileri online sau în anumite magazine din țară, dar ceva mai bune sunt RIG 400 HS, care nu sunt cu mult mai scumpe.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.