More

  Căștile ca o pereche de cercei preferată: De la utilitate la stil

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Căștile au devenit mai mult decât un gadget care te ajută să asculți muzică, să vizionezi seriale  și să vorbești la telefon, fără să îi deranjezi prea mult pe cei din jur. Acestea fac parte acum din stilul tău de viață, trebuie să se integreze perfect în ținuta vestimentară și de foarte multe ori pot fi elementul care întoarce priviri pe stradă.

  De ce să alegi o pereche de căști simple, anoste, când poți să optezi pentru unele care să se asorteze cu smartphone-ul, laptopul sau cu ținuta vestimentară? Dacă ești în pas cu moda, cel mai probabil te gândești cu atenție la fiecare detaliu din îmbrăcămintea ta.

  O pereche de căști fashionable pot ține loc acum fie de cercei, fie de colier, în funcție de cum alegi să le utilizezi. Cum sunt spre exemplu căștile on-ear Fresh n Rebel pe care le puteți achiziționa online din magazinul Orange sau de pe eMAG.

  Căștile au schimbat lumea, au schimbat modul în care ne desfășurăm activitatea profesională la birou, consumăm conținut de divertisment sau interacționăm cu cei din jur.

  Birourile moderne sunt acum de tip corporate, open space, fiecare împarte spațiul personal cu cel de lângă el, își exprimă liber trăirile, frustrările, părerile, iar liniștea a devenit mai degrabă un lux.

  Dacă vrei să ai parte de un moment de concentrare la birou, cel mai probabil îți vei pune muzică în căști și te vei ”izola” pentru a obține rezultate dorite. De-a lungul timpului, studiile au arătat că, jumătate dintre anagajații tineri ascultă muzică în căști, iar majoritatea sunt de părere că această activitate reprezintă un beneficiu pentru activitatea lor profesională.

  Alte analize de piață indică faptul că muzica ne face mai fericiți, ne ajută să ne concentrăm și să fim mai productivi.

  Desigur, există de asemenea studii care demonstrează că ascultatul muzicii în căști afectează capacitatea utilizatorilor de a accesa alți stimuli, în vreme ce orice melodie pop, ascultată în surdină sau nu, reduce performanța atât în cazul extrovertiților, cât și a introvertiților.

  Într-un birou deschis, este foarte important să creezi acel ”spațiu personal” pentru fiecare individ în parte, asta dacă dorești în calitate de angajat să beneficiezi de un nivel de concentrare mai mare din partea prestatorului, ca de altfel și de capacitatea de analiză aprofundată sau activarea laturei creative.

  Muzica relaxează mușchii, îmbunătățește starea de spirit, reduce tensiunea arterială, ritmul cardiac și starea de anxietate. Cu alte cuvinte, diminuarea puterii de concentrare se reîntoarce în rândul utilizatorilor sub formă de stare generală bună.

  O pereche de căști bune te pot ajuta să fii singur în timp ce te afli înconjurat de colegi, familie au prieteni. Deși în mare partea ar putea părea că o pereche de căști ne fac anti-sociali, de fapt acestea ne permit să beneficiem de luxul de a ne bucura de propriile gânduri, pe care ceilalți nu pot să le audă sau gânduri pe care nu avem în plan să le împărtășim cu cei din jur.

  Așadar, am amintit în rândurile anterioare 2 motive fundamentale pentru care merită să achiziționezi o pereche de căști. Iar dacă poți să beneficiezi atât de funcționalitate, cât și de design printr-un singur produs, este cu atât mai bine.

  Pentru a lua alegerea cea mai bună în cazul unei noi perechi de căști, asigură-te că au analizat cele câteva reguli de bază:

  Utilitatea – când, unde și cum ai în plan să folosești căștile? Această întrebare îți va răspunde dacă este cazul să îți cumperi o pereche de căști stylish, dintr-un material modest sau trebuie să apelezi la un produs high-end.

  Bugetul – Orice beneficiu în plus vine cu un cost suplimentar. Vrei o pereche de căști cu bass puternic, dar care au și o construcție robustă, din materiale de calitate, atunci cu certitudine prețul nu va fi cel mai mic.

  Over-ear, on-ear sau in-ear – Această întrebare va stabili confortul de care vei beneficia atunci când utilizezi căștile. Dacă asculți muzică ore în șir sau ești un gamer hardcore și porți căștile pentru o perioadă lungă de timp, probabil varianta over-ear este cea mai inspirată opțiune.

  Tot aici, va fi de luat în calcul și componenta tehnică, funcționalitățile pe care producătorul le poate oferi în experiență, ca de altfel și designul de care poți beneficia.

  Ai nevoie de funcție de anulare a zgomotului – Dacă folosești căștile în timpul zborurilor lungi spre exemplu, trebuie să lucrezi serios la un proiect și nu dorești să fii deranjat de cei din jur sau pur și simplu nu vrei să dai volumul la maxim în căști, dar nici să auzi ce se întâmplă lângă tine, această funcție poate fi de luat în calcul.

  Wireless sau cu fir – Vrei flexibilitate, te-ai săturat de fire încurcate și pe deasupra vrei să ai o ținută completată de o pereche de căști atractive? Atunci optează pentru wireless. Dacă tot ce contează este calitatea sunetului și experiența de utilizare când ești la birou sau te joci, căștile wireless ar putea să nu fie pentru tine.

  Contează sau nu marca – Orice pereche de căști de la un brand mare, cum ar fi Bose, Beats by Dre, Scully și altele vin la pachet cu prețuri pe măsură. Dacă vrei în același timp calitate, brand și un preț rezonabil, atunci va trebui să fii cu ochii pe oferte.

  Sunetul trebuie să meargă mână în mână cu moda – Este vorba exact despre ce vorbeam în partea de introducere. Dacă decizi că acea pereche de căști pe care o alegi va face partea din viața ta de zi cu zi, caută culoarea și designul care să vorbească pentru tine.

  Foto 1 de Gaston Roulstone pe Unsplash

  Foto 2 de Sean Do pe Unsplash

  Foto 3 de Annie Spratt pe Unsplash

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.