SHARES

NAVITEL MR250 este asistentul tău la parcare și la drum lung

Mădălina Gănescu
- 26 oct. 2018 în Auto

Știm cu toții că prețul unui autoturism, second hand sau nou, variază în funcție de cât de multă tehnologie are încorporată. De curând, ne-am schimbat și noi mașina VW Golf V, an fabricație 2005 cu un Suzuki Vitara din 2017.

Desigur, înainte să decidem care va fi autoturismul care va ocupa în continuare locul de parcare din fața blocului, ne-am uitat pe mai multe oferte (noi și second hand), iar pe măsură ce ne doream mai multă tehnologie pe ele, prețul final ajungea uneori să fie dublu față de bugetul pe care îl aveam disponibil.

Vrei o anumită culoare a caroseriei? Plătești suplimentar. Vrei camere 360 pentru parcare, plătești suplimentar.

Puține mașini noi vin cu încălzire în scaunele din față și cameră spate pentru parcare la un preț accesibil, iar noi putem chiar să ne considerăm norocoși că nu am mai plătit suplimentar pentru asta.

Cât timp am consultat ofertele auto, simulările pe care le făceam acasă arătau toate promițătoare, dar când ajungeam la dealeri și ne spuneau că pachetul X mai costă 1500 euro, pachetul Y mai costă 800 euro, vopseaua cel puțin 400 euro și așa mai departe, prețul de achiziționare ajungea la peste 20.000 euro.

Mașina pe care am achiziționat-o în final a fost o ofertă profitabilă și să spunem că am fost ”omul potrivit la locul potrivit”.

Pentru că avem disponibilă doar navigația, camera spate pentru parcare și încălzirea în scaunele din față ca îmbunătățiri și tehnologie, trebuie să suplinim și să apelăm la soluții accesibile și utile.

Am putea să plătim aroximativ 2000 euro, dacă nu și mai mult, să instalăm senzori de parcare și alte camere care să ne ofere o vedere de ansamblu la parcare.

Dar, pentru că la începutul anului am fost la un eveniment NAVITEL, furnizor de soluții de navigație pentru industriile de navigație auto, specializat în dezvoltarea și producerea de software de navigație prin satelit și cartografie și am testat deja o serie de produse, am zis că e mult mai convenabil să mergem mai departe cu acestea.

Dacă ne-am fi permis un Volvo XC60, ultimul model lansat, cel mai probabil nu ne-am fi gândit la camere auto suplimentare sau alți senzori și oglinzi. Așadar, rămânem ancorați în realitate și apelăm la cele mai potrivit produse și soluții pentru modelul de mașină pe care ni l-am permis.

Din păcate, producătorii auto au anumite pachete opționale, iar unele dintre ele conțin inclusiv dotări de care s-ar putea să nu ai nevoie niciodată. De asemenea, în unele cazuri, două pachete diferite pot conține fiecare câte una dintre dotările de care tu ai nevoie, iar ca să beneficiezi de ele, poți doar să achiți ambele pachete.

Acestea nu pot fi achiziționate separat și nici nu le poți adăuga ulterior pe mașină, în service-ul dealerului.

Cel mult, poți să îți instalezi sistem de încălzire în scaune la un preț decent, dar ce ține de tehnologie, acestea vin de regulă la pachet și cu alte dotări.

De asta am ales să dăm mai puțin pe mașină și apoi să o dotăm cu ce mai avem nevoie, fără să dăm și pielea de pe noi.

De data aceasta o să vă povestim doar despre NAVITEL MR250 cu 2 camere, una pentru trafic și ce se întâmplă în fața mașinii și cealaltă pentru parcare și ce se întâmplă în spatele mașinii.

În lunile următoare o să mai vorbim și despre alte produse NAVITEL pe care o să le mai instalăm pe mașină, dar pe măsură ce ne dăm seama ce-ar mai putea fi util și unde ar putea fi instalat.

Când circulam cu golfulețul nostru albastru, manevrele erau mai simple, parcarea o efectuam mult mai repede și, sincer, nici nu prea ne supăram dacă o mai loveam sau o zgâriam pe la colțuri.

Dar, cu Vitara aproape nou, parcă ne doare altfel inima dacă se întâmplă evenimentele neplăcute. Desigur, cel mai probabil o să ne țină câteva luni, până la un an de zile, după care o să trecem din nou în pasa de nepăsare sau neglijare.

Am ales MR250 pentru că ne doream o soluție de supraveghere în trafic care să împace și capra și varza. Mai exact, să ne ofere vedere în timp real și în față și în spate. La pasul următor, avem de gând să optăm și pentru o soluție 360, dar vă ținem la curent la momentul respectiv.

Practic, NAVITEL MR250 este o oglindă retrovizoare de 5 inch, echipată cu înregistrator video care înregistrează pe de o parte evenimentele de pe șosea în fața mașinii, pe de cealaltă parte ce se întâmplă în spatele mașinii.

Dacă la camera auto pentru parcare spate, poți să vezi imaginile pe ecranul de navigație doar când bagi în marșarier, MR250 îți permite să vezi ce e în spate direct pe ecranul oglinzii retrovizoare, indiferent de manevrele pe care le faci.

Pentru înregistrarea imaginilor, ai nevoie de un card microSD, dintre acelea folosite pentru expansiunea memoriei telefonului mobil și de o sursă de alimentare (priza mașinii). Noi avem mai multe surse de alimentare în mașină acum. Dacă înainte aveam la golf doar o priză care permitea un adaptor cu 2 porturi USB, acum avem 3 intrări.

Instalarea soluției NAVITEL MR250 se execută rapid, între 5 – 15 minute, în funcție de cât de repede reușiți să fixați camera în spatele mașinii, iar apoi o să vă mai ia ceva să vă ocupați de managementul cablurilor.

Nu sunt multe cabluri, doar 2 lungi la număr, plus încă unul mic, roșu, dar va trebui să le fixați corespunzător, pentru a evita să vă agățați de ele prin mașină, să le prindeți în tocul ușilor sau să le călcați în picioare și să le deteriorați.

Camerele înregistrează nu doar atunci când conduci, ci și după ce ai parcat mașina. În plus, camera pentru spate este rezistentă la apă și praf și are certificare IP65.

Legat de oglinda retrovizoare cu o cameră încorporată, aceasta are o carcasă metalică durabilă, iar prinderea ei de oglinda retrovizoare a mașinii tale se face prin două cleme din silicon.

Dacă vă întrebați cum se vede în spate prin oglinda retrovizoare, vă asigurăm că spectrul vizual nu este afectat, iar ecranul IPS nu obstrucționează vizibilitatea la parcarea cu spatele sau în alte condiții de trafic.

Cât despre calitatea imaginilor înregistrate de camera NAVITEL MR250 pentru față, acestea sunt în format Full HD la 30 de cadre pe secundă și folosesc compresia imaginilor MOV. Dar, camera nu înregistrează doar video, ci și audio.

Așa încât, dacă vreodată, din nefericire, aveți parte de un eveniment neplăcut, cu poliția sau cu civilii aflați în trafic (abuzurile din păcate pot să vină din orice direcție și trebuie să fim pregătiți), vor fi înregistrate înclusiv conversațiile.

Oglinda este echipată cu afișaj IPS de 5 inch, iar revenind la cardurile microSD, puteți să utilizați unele de până la 64 GB.

Camera de vedere spate înregistrează Full HD +. În final, MR250 salvează video la Full HD 1920 x 1080p / 30 de cadre pe secundă. În același timp, poți realiza inclusiv fotografii cu o rezoluție de 2048 x 1536 pixeli.

Înghiul de filmare este unul larg, de 160 °.

Noi am înregistrat până acum imagini din trafic, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar o idee cu privire la calitatea acestora vă puteți face din materialul video.

După o săptămână cu NAVITEL MR250, suntem destul de mulțumiți de ceea ce oferă produsul raportat calitate-preț. Nu am avut încă niciun eveniment nefericit, dar putem spune că dintre toate soluțiile de supraveghere în trafic testate până acum la Noobz, aceasta pare să fie cea mai bună, dacă ne referim, repet, la calitate-preț.

Prețul NAVITEL MR250 este de 368 lei pe eMAG, dar puteți la fel de bine să-l achiziționați de la oricare alt retailer partener al furnizorului.

CONCURS NAVITEL MR250

Nu vrem să fim doar noi fericiții posesori ai soluției de supraveghere în trafic NAVITEL MR250, așa că vă oferim și vouă una la concurs.

Ce trebuie să faceți:

LIKE la Facebook Noobz

LIKE la Facebook Navitel Romania

ABONEAZĂ-TE la YouTube Noobz

COMENTEAZĂ la review-ul video de pe canalul de YouTube Noobz răspunzând la întrebarea: ”Cât ai fi dispus să plătești cel mai mult pe o cameră de supraveghere trafic auto?”

Nu uita să inviți prietenii să participe și ei la concurs. Baftă!

*Extragem câștigătorul pe 9 noiembrie 2018. 

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!